1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Joogajuhendaja Arne Lauri näeb jõuluimena enda veelgi paremaks muutumist
Joogajuhendaja Arne Lauri näeb jõuluimena enda veelgi paremaks muutumist

Joogajuhendaja Arne Lauri näeb jõuluimena enda veelgi paremaks muutumist

Arne LauriJõulukuu esimesest päevast saati võib Eesti kinodes näha põnevat Norra perefilmi „Jõuluvanade vahetus“, mille sisuks on Jõulumehe rolli täitva pereisa Anderseni juhuslik kohtumine tõelise Jõuluvanaga, mis viib rollide vahetamiseni. Jõuluootuse valguses räägivad tuntud Eestimaa inimesed sellest, millisena on nad kogenud või kujutavad ette jõuluimet, milline on olnud ja on nende jõuluaeg.

Muusiku, koreograafi, joogaõpetaja ja meditatsioonipraktiku Arne Lauri jaoks on jõuluime see, kui inimene tunneb sellel ajal Emakese Looduse, Isakese Looja ja inimeste vahel midagi sügavamat ja kõrgemat kui tavalisel argipäeval. Oma parima jõulukingi kohta ütleb ta: „Meelde pole jäänud mitte konkreetne kink, vaid mu kalli emakese jõupingutused sellel materiaalselt raskemal nõukogude ajal igal jõuluajal meile rõõmu valmistada.“ Naljakaima seigana mäletab Arne seda, kuidas isa veidi napsus peaga ehtis koos lastega kuuske ja kõige lõpetuseks tähte latva pannes lendas kogu kupatusega uppi.

Oma jõululuuletusena loeb Arne Lauri ette: „Tuli tali, tulid tuisud. Ervinil on uued uisud…“ Selle aasta pühadeperioodist ootab ta veel pühamat ja sammuke empaatsemat edasiminekut oma teadvuses teistele rõõmu valmistamises.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews