1. Avaleht
  2. Film
  3. Just Filmi võistlusprogrammis on neli maailma esilinastust
Just Filmi võistlusprogrammis on neli maailma esilinastust

Just Filmi võistlusprogrammis on neli maailma esilinastust

PÖFF-i noorte- ja lastefilmide festival Just Film, mis tähistab sel aastal 21. sünnipäeva, avalikustas tänavuse programmi.

Esindatud on nii lastefilmide, noortefilmide, teadus- ja spordidokumentaalide kui ka lapse õiguste programmid. Lisandunud on kolm eriprogrammi. Esimene neist on programm “#noorfilmitegija”, mille raames jõuavad suurele ekraanile Eesti noorte endi tehtud filmid. Teine, “Koolitants@Just”, on noorte tantsijate osalusel valminud tantsufilmide eriprogramm. Kolmas, “Rootsi lastefilmid Just Filmil”, on programm, millega tutvustatakse Rootsi kirjandust ja filmikunsti ning tehakse kummardus tuntud lastekirjanikule Astrid Lindgrenile.

Kaugeimad leiud jõuavad kinokülastajateni Boliiviast, Colombiast, Argentinast, Kasahstanist ja Indiast. Just Filmi raames toimuvad enam kui kuus filmi maailma esilinastused ja kolme filmi rahvusvahelised esilinastused. Festivali väisab ligi 50 väliskülalist, kellega filmivaatajatel kinosaalis kohtuda on võimalik.

Rahvusvahelises noortefilmide võistlusprogrammis võistlevad Grand Prix’le 14 filmi, mille hulgas on ka Eesti režissööri Meel Paliale debüütmängufilm “Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu”. Programmi hindab peale noortežürii ka kolmeliikmeline rahvusvaheline žürii.

“Selle aasta võistlusprogramm on kokku pandud väga värsketest filmidest, mille hulgas on neli maailma esilinastust. Tase on sel aastal erakordselt kõrge. Filmid räägivad ausalt ja otsekoheselt nooreks olemise suurest ja keerulisest kunstist,” sõnas programmijuht Mikk Granström.

Just Film toimub 12. novembrist 28. novembrini. Piletimüük algas 14. oktoobril.

Head Uudised GoodNews