1. Avaleht
  2. Melu
  3. Juulis esineb Tallinna tehnoklubis Eurovisioonilt tuntud Hatari
Juulis esineb Tallinna tehnoklubis Eurovisioonilt tuntud Hatari

Juulis esineb Tallinna tehnoklubis Eurovisioonilt tuntud Hatari

Pühapäeval, 4. juulil 2021 esineb Tallinnas techno-klubis Hall esmakordselt headline show‘ga Hatari.

Auhindadega pärjatud antikapitalistliku, tehnodüstoopilise etenduskunsti kollektiivi Hatari nimi jõudis paljudeni 2019. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusest osavõtmise ja selle aktiivselt poliitikaga sidumise tulemusena, kui nad Iisraelis toimunud võistlusel Palestiina lippu lehvitasid.

Hatari asutasid 2015. aastal Reykjavíkis Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldsson ja trummar Einar Hrafn Stefánsson. Sestpeale on nad püüdnud eri platvormide, eelkõige muusikatööstuse kaudu paljastada armutut pettust nimega igapäevaelu. Nad ei saa küll midagi muuta, kuid nad saavad kergitada katet neoliberaalse ühiskonna anoomialt, iga asjatus võidujooksus osalemiseks kulutatud minuti tarbetuselt ja madalalt hinnalt, mille eest end tänapäeval jultunult müüakse.

Hatari sõnul on neil väga tugev seos Eestiga – Matthías Haraldsson avalikustas intervjuus Müürilehele, et ta teab Eestist üpriski palju, sest juba kooliajal külastas ta Tallinnat ja sattus guugeldama Arvo Pärti, kellest on saanud tema lemmikhelilooja.

“Võib-olla kui ma saadaksin Arvo Pärdile mõningad meie tekstid… Meil oleks suur au, kui ta looks meiega koori jaoks midagi või hoopis midagi abstraktset – see ei pea olema lüüriline, tema vaba valik,” sattus muusik Eesti ajakirjanikuga vesteldes lausa ekstaasi.

Hatari on Eestis varem esinenud 2019. aastal Station Narva festivali raames. Peaesinejana astub Hatari Tallinnas üles esimest korda.

Bänd on viie tegutsemisaasta jooksul avaldanud neli EP-d ja ühe kauamängiva albumi. 2016. aastal pärjati nad Islandi parima live-bändi tiitliga, millest kohalikku meediasse jäi kõlama kriitikute lause: “Ma pole kindel, kas peaksin naerma või politseisse helistama.”

Piletid kontserdile tulevad müüki 25. novembril Ticketeri keskkonnas.

 

Head Uudised GoodNews