1. Avaleht
  2. Melu
  3. Kadri Sireli tantsulavastus “Aiapäkapikk” valiti Stockholmi Fringe Festivalile.
Kadri Sireli tantsulavastus “Aiapäkapikk” valiti Stockholmi Fringe Festivalile.

Kadri Sireli tantsulavastus “Aiapäkapikk” valiti Stockholmi Fringe Festivalile.

Kadri Sireli lavastus “Aiapäkapikk” valiti Stockholmi Fringe Festivalile, mis toimub sel aastal 15.-19. septembrini hübriidfestivalina, kus etendusi on võimalik vaadata nii füüsiliselt kui ka veebis läbi Abundo platvormi. Viiel päeval on publikul võimalik osa saada ligi 50 etendusest, nende hulgas 32 esietendust. Artiste ja etendajaid osaleb festivalil kokku 16 riigist.

Foto: Kris Moor

Kadri Sirel: “Festivali kunstiline meeskond valis “Aiapäkapiku” oma programmi, kuhu igal aastal sõelutakse välja kunstiliselt ja poliitiliselt intrigeerivaid töid. Festival seisab kunstilise vabaduse eest ning keskendub “kastist väljas” ja alternatiivsetele teostele, mida võib-olla peavoolu lavadele ei valitaks. Sel aastal on festivaliprogramm jaotatud menüüdeks, mis vaatajat külluslikus valikus orienteeruda aitab. “Aiapäkapiku” leiab menüüst nimega “I usually prefer impressionistic performance art but I guess I’m open for something new”. Sinna valitud teosed avanevad vaataja ees aegamisi ja julgustavad teda midagi uut kogema.”

Foto: Kris Moor

Tallinnas on lavastust võimalik näha veel vaid täna, 7. augusti õhtul Telliskivi Loomelinnakus kell 20.

“Aiapäkapikk” on kummastav armastuslugu ehitamisest. Loo keskmes on salapärane Aiapäkapikk (Ragnar Uustal), kes jagab oma isikliku raadiosaate GnoomFM kaudu äraspidiseid juhiseid, kuidas ehitada tuleks, ning valib muusikat, mille rütmis tantsijad (Joonas Tagel, Kaisa Kattai, Valeria Januškevitš, Arolin Raudva) ehitama peaks. Nõnda kujuneb müütilisest kangelasest hoopis triksterlik diktaator, kes on varjatud groteskse maski taha. Lavastus võtab luubi alla ühiskondliku edasipürgimise ning levinud mõttemustrid. Lavastaja on Kadri Sirel, lavastuse kunstnik on Helena Keskküla, helilooja Endamisi Salamisi, valguskunstnik Karolin Tamm.

Foto: Kris Moor

Lavastus on valminud Sõltumatu Tantsu Lava, Telliskivi Loomelinnaku ja Fotografiska koostöös. Lavastust on toetanud Eesti Kultuurkapital.

Piletid leiab kodulehelt stl.ee.

Foto: Kris Moor

Sõltumatu Tantsu Lava (STL) on teater ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Telliskivi Loomelinnakus. STL keskendub liikumise ja kehaga tegelevate lavastuste väljatoomisele, mis kasutavad nüüdisetenduskunstile omast väljenduslaadi. Lisaks etendustele toimuvad STL-is töötoad, loomingulised ja uurimuslikud residentuurid ja loengud. STL on võtnud selge positsiooni Eesti nüüdistantsu arendaja ja valdkondliku eestkõnelejana.

Info STOFFi kodulehel saab vaadata siit!
Info striimi kohta leiab siit

Head Uudised GoodNews