1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Karavani liikme Margus Martmaa kõige imelisem jõulukingitus oli tema kolmanda poja Rasmuse sünd
Karavani liikme Margus Martmaa kõige imelisem jõulukingitus oli tema kolmanda poja Rasmuse sünd

Karavani liikme Margus Martmaa kõige imelisem jõulukingitus oli tema kolmanda poja Rasmuse sünd

Margus MartmaaAdvendiaeg on täies hoos ja neljapäevast on jäänud veel vaid kaks ansambli Karavan jõulukontserti Palmse mõisas – reedel, 15. detsembril kell 18 ning pühapäeval 17. detsembril kell 14. Palmse mõis pakub külalistele ka võimalust pidada enne või pärast kontserti mõisas seltskondlikku jõulupidu. Kontsert aga tähendab Karavani ja Karl Madise poolt juba meeltesse sisse lauldud vanu häid lugusid, mis meenuvad küünlaid süüdates ja jõuluvana ootuses.

Ansambli solist Karl Madis ütleb, et lauldavate lugude nimekiri on pikk ja sinna mahuvad kindlasti „Jõulukell“, „Kauneid jõule“, „Talve võlumaa“, Talveöö ja palju teisi traditsioonilisi jõululugusid. „Aisakellaga“ saab tema sõnul rahvast kaasa laulma panna, „Jõulukella“ aga tahetakse praktiliselt iga kord kuulda.

Karavani liikmed on juba harjunud sellega, et detsember tähendab ainult pikka esinemisterida ning jõulumeeleolu tähendabki neile ennekõike selle loomist oma esinemiste kaudu teistele.

Basskitarrist ja solist Margus Martmaa ütleb, et tema jaoks on jõululauludest eelistatumad olnud head ja ilusad eestikeelsed jõululaulud, aga ka jõuluklassika parimatelt esitajatelt kogu maailmast. Traditsiooniliselt lahutab ta sel ajal muusikuna laval esinedes teiste meelt, kuna detsember on reeglina väga esinemisterohke aeg. „Rahu Teie südameisse ja olgem üksteise suhtes sallivamad!“ annab ta edasi sõnumi kogu Eesti rahvale.

Marguse jaoks tähendavad jõulud alati sooja tunnet südames, rõõmsaid pühi ja koos perega veedetud aega, pisut ka enese sisse ja tagasi mõtlemist.

„Jõulumeeleolu tekib iseenesest koos kõigega, mis selle juurde kuulub – see algab kuuse tuppa toomise ja ehtimisega, jõuluroogade nautimisega ja loomulikult on hea aeg kuulata kauneid jõululaule,“ jutustab ta. Marguse kõige imelisem jõulukingitus aga oli tema kolmanda poja Rasmuse sünd mõni päev enne pühi!

Piletid Karavani jõulukontserdile on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews