1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Karavani muusiku Marko Sirila jõulusoov: hoidkem üksteist
Karavani muusiku Marko Sirila jõulusoov: hoidkem üksteist

Karavani muusiku Marko Sirila jõulusoov: hoidkem üksteist

Foto: Merle Rüütel

Jõuluaeg on täies hoos ja jäänud on veel vaid viimane ansambli Karavan jõulukontsert Palmse mõisas – pühapäeval, 17. detsembril kell 14, kusjuures Palmse mõis pakub külalistele ka võimalust pidada enne või pärast kontserti mõisas seltskondlikku jõulupidu. Jõulukontserdil saavad kuulajad osa Karavani jõululugude paremikust, lauldavate lugude nimekiri on solist Karl Madise sõnul pikk ja sinna mahuvad kindlasti „Jõulukell“, „Kauneid jõule“, „Talve võlumaa“, „Talveöö“ ja palju teisi traditsioonilisi jõululugusid.

Karavani muusikute jaoks on jõulud kibe tööaeg, kuid tähelepanuta ei jää ka oma pere. Löökpillimängija Marko Sirila jaoks on jõulud on koos perega veedetav kvaliteetaeg, mil igasugused töömõtted on vaja kõrvale heita ja keskenduda kodule. „Jõulumeeleolu tekitab ikka ehitud kuusk toas, verivorst ning kapsas laual – seda muidugi jõuluõhtul. Jõulumeeleolu tuleb nagu iseenesest. Kui ikka lumi väljas, väliküünlad akna taga ja tuba soe, siis ongi juba jõulutunne,“ kirjeldab ta. „See on rahulik, sõbralik ja pühalik meeleolu ja kui vähegi võimalik, siis ikka oleks traditsiooniliselt kodus.“

Jõululauludest meeldib Markole Karavani „Kauneid jõule“ ja kui tal küsida, mida eestimaalastele jõuludeks soovitada ja soovida, vastab muusik: „Mitte ainult eestimaalastele, vaid kõigile rahulikke, sõbralikke, kauneid, meeldejäävaid pühi ja veel palju häid soove! Hoidkem üksteist!“

Foto: Merle Rüütel

13. sajandil esimest korda mainitud Palmse mõis on väga kireva ajalooga ning olnud Lahemaa ja põhjaranniku üheks pärliks. Palmse oli esimene mōis Eestis, mis taastati koos kõigi mõisasüdamesse kuuluvate hoonetega, andes sel viisil hea ülevaate ühest Eestimaale läbi sajandite iseloomulikust mõisast. Restaureerimistööd toimusid aastail 1975.-1985, nende käigus avastati ja taastati ka seinamaalingud. Ennistatud mõisamaja avas oma uksed 1986. aasta suvel ja see annab suurepärase ettekujutuse mõisnike elustiilist. Alates 2002. aastast kuulub Palmse mõisaansambel sihtasutusele Virumaa Muuseumid.

Kontserdi piletid on müügil Piletilevis ning toitlustuspakettide kohta saab lisainfot küsida info@palmse.ee või telefonil 555 999 77.

Head Uudised GoodNews