1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Karskusliidu Aasta Tegijaks sai Rapla terviseedendaja Ülle Laasner
Karskusliidu Aasta Tegijaks sai Rapla terviseedendaja Ülle Laasner

Karskusliidu Aasta Tegijaks sai Rapla terviseedendaja Ülle Laasner

Ülle Laasner
Ülle Laasner

Eesti Karskusliit peab täna Raplas oma aastakonverentsi ja annab ühtlasi Aasta Tegija 2013 tänukirja Rapla Maavalitsuse pikaajalisele tervisedendajale Ülle Laasnerile.

“Ülle Laasner on tänu oma energiale ja pühendumisele eeskujuks kõigile, kes tegelevad ennetustööga. Tervisedendus on valdkond, mis vääriks senisest kaugelt rohkem tähelepanu ning ressursse,” ütles Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. “Oleme aasta tegija valimisega juba mitmeid aastaid juhtinud tähelepanu erinevatele tööharudele ja inimestele, et neid tunnustada püüdluste eest vähendada alkoholi tarvitamisega seotud kahju.”

Laasner on Rapla Maavalitsuse tervisedenduse spetsialistina töötanud 1999. aastast. Aastatel 2003-2008 oli Raplamaa üks vähestest maakondadest, kus oli kehtestatud öine alkoholi müügikeeld. 2008. aasta juunis kehtestati üleriiklik piirang. Alates 2006. aastast on Laasner kuulunud Eesti Tervisedenduse Ühingu juhatusse ning 2008. aastast seda ühingut ka juhtinud.

Aastakonverents keskendub osaliselt ka just tööle ja olukorrale Rapla maakonnas. Lisaks Laasnerile tutvustab Seli Tervisekeskuse juhataja Teet Lainevee juba traditsiooniks saanud Mahlasummerit, mida Seli mõisapargis korraldatakse samal nädalavahetusel, mil Lauluväljakul toimub Õllesummer.

Jüri Raudsepp süveneb oma uurimuse põhjal alkohoolsesse maksatsirroosi ja alkohoolsesse pankreatiiti haigestumise dünaamikasse Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Mari Järvelaid käsitleb aga viimastel aegadel terves maailmas palju kõneainet pakkuvat kanepi temaatikat.

Väikeettevõtja Kristjan Tamm on viimase aasta alkoholivabalt veetnud ning jagab konverentsil oma kogemusi ja muljeid. Karskusliidu esimees Lauri Beekmann räägib suurel määral Euroopa Liidu tegevusvaldkonda kuuluvast alkohoolsete toodete märgistamisest ja selle vajalikkusest.

Rohkem informatsiooni Eesti Karskusliidu tegemiste kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews