1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Kauaküpsenud kaunikene! Púr Múdd üllatab Prantsuse produtsendi singliga “Fly High”
Kauaküpsenud kaunikene! Púr Múdd üllatab Prantsuse produtsendi singliga “Fly High”

Kauaküpsenud kaunikene! Púr Múdd üllatab Prantsuse produtsendi singliga “Fly High”

Púr Múdd on võrreldes viimaste lugudega tuure veidi maha võtnud, kuid üllatab tänavu uue singliga „Fly High“, mis on valminud koostöös Eneko Artolaga. Loo teeb eriliseks fakt, et see on lausa kaks aastat sahtlis seisnud ning näeb alles nüüd ilmavalgust.

„Algselt oli tegemist ühe esimese looga, mis me koos Oliveriga kirjutasime. Pikalt otsisime sellele õiget väljundit ja kohta. Kui Kadiah laulule enda hääle andis, läks veel paar aastat mööda, kuniks kampa lõi ka Prantsuse produtsent Eneko Artola, kes andis just puuduolevad “final touches” sellele loole,“ kommenteeris Joonatan. „Kauaküpsenud kaunikene!“ lisas Oliver.

Prantsuse produtsent Eneko Artola on loole lisanud lõõgastavat ja meloodilist deep house’i stiili, millel on isegi tropical house’ile iseloomulikud tunnusjooned. Eesti lauljanna Kadiahi vokaal täiendab suurepäraselt kaasmaalase oma ning tulemuseks on võrratu duett.

“Kaks aastat tagasi esitasime seda laulu “Kolmeraudses”, “Terevisioonis” ning Púr Múdd plaadiesitluskontserdil Kultuurikatlas. Ei osanud tol hetkel mõeldagi, et alles kahe aasta pärast saab seda ametlikult Spotifyst, Youtube’ist ja raadiojaamadest kuulata. Vastan nüüd järjest lugematutele kirjadele, kus olen lubanud huvilistele, et lugu tuleb varsti – et täna ongi see päev!” sõnas Kadiah.

Lugu tuli välja Hollandi plaadifirma Soave Recordsi alt.

Salapäraselt kõlav Púr Múdd, kelle nime hääldatakse enamasti kui ’pure mud’, on Eesti pealinnast Tallinnast pärit elektrooniline popduo. Kaks andekat multiinstrumentalisti ja produtsenti Oliver Rõõmus ja Joonatan Siiman alustasid koostööd 2017. aastal ning on seejärel avaldanud muusikat ja esinenud Eesti suurimatel festivalidel ja üritustel. Baltikumi suurimal elektroonilise muusika festivalil Weekend jagas Púr Múdd lava maailmaklassi artistide Kygo, David Guetta, Headhunterzi ja Galantisega. Soave Recordsiga lepingu sõlminud duo on Euroopa turneeks ja edukaks 2021. aasta teiseks pooleks igati valmis.

Eneko Artola on noor Prantsuse produtsent, kes on koostöös Soave’iga avaldanud singli „Only You“. Petit Biscuiti, Martin Garrixi ja DJ Snake’i loomingust inspiratsiooni ammutav Eneko on tudeng, kes õpingute asemel sukeldub meelsamini muusikamaailma.

Kadiah on Eestist pärit laulja ja laulukirjutaja. Ta oli aastateks muusika tagaplaanile jätnud, kuid leidis hiljuti tee tagasi oma ühe suurima unistuse juurde ning jõudis ka „Eesti Laul 2019“ finaali.

Head Uudised GoodNews