1. Avaleht
  2. Festival
  3. Keskaja päevad toovad Tallinna vanalinna õitsva hansaaja hõngu
Keskaja päevad toovad Tallinna vanalinna õitsva hansaaja hõngu

Keskaja päevad toovad Tallinna vanalinna õitsva hansaaja hõngu

Neljapäeval, 8. juulil saavad Tallinna vanalinnas alguse XXII keskaja päevad.

Keskaja päevade südameks on meistriteturg Raekoja platsil, kus kõigil neljal päeval pakuvad oma kaupa parimad meistrid meilt ja mujalt. Kaubeldakse sepise ja tekstiiliga, puidu ja klaasiga, osta saab ehteid ja lelusid, rõivaid ja maitsvat söögikraami. Laval astub üles mitut moodi muusikuid ja tantsijaid.

Niguliste mäel tegutseb keskaja küla, kuhu kogunevad kõik väärt meistrid, sellid ja õpipoisid, et oma oskusi linnarahvale näidata ja hääd kaupagi teha. Lapsed saavad õpetust rüütlikoolis. Sealsamas võtavad üksteiselt mõõtu mõõgavõitlejad, kes peavad maha Revali turniiri 10. juulil.

9. juuli keskpäeval pärjatakse Raekoja platsi laval parimaid meistreid, õhtul on linnarahvas oodatud aga avastama vanalinna põnevaid kummituslugusid. Laupäeval esitab vanamuusikaansambel Rondellus kontserdil „Kui õhtul laulab ritsikas“ armastus- ja linnulaule keskajast ja renessansist.

Keskaja päevade peakorraldaja on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit. Kultuuriprogrammi korraldavad Hopneri Maja ja MTÜ Ajad ja Tavad.

Head Uudised GoodNews