1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Kinodes näeb Moskva Suure Teatri balletti „Uinuv kaunitar“
Kinodes näeb Moskva Suure Teatri balletti „Uinuv kaunitar“

Kinodes näeb Moskva Suure Teatri balletti „Uinuv kaunitar“

10. märtsil jätkub Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes Moskva Suure Teatri balletti ülekannete kevadhooaeg aegumatu „Uinuva kaunitariga“.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod märkis, et kuigi „Uinuv kaunitar“ on kinokavades olnud ka varem, siis suure publikuhuviga ja klassikalise etenduse taas kinolinadele toomine on kindlasti paljudele fännidele tore uudis.

„Võimalust vaadata kohalikus kinos maailmatasemel balletti kasutavad tegelikult ka paljud ise tantsimisega tegelevad inimesed ja nii mõnigi käib meie etenduste ülekandeid vaatamas lausa mitmeid kordi,“ lisas Novod. „Samas ei ole need ülekanded mõeldud ainult tõsistele kultuurinautijatele ja soovitame soojalt tulla ka kõigil neil, kes pole varem üldse balletiga kokku puutunudki, sest see on ainulaadne võimalus, kui koju kätte tuleb balletimaailma kõrgeim võimalik tase ja kvaliteet.“

Moskva Suure Teatri etendatud säravas muinasjutus „Uinuv kaunitar“ astub Tšaikovski muusika saatel lavale rohkelt maagilisi tegelasi – haldjad, Punamütsike, Saabastega Kass ja kaunis noor printsess Aurora, keda kehastab erakordselt andekas Olga Smirnova. Tegemist on väga klassikalise ballettiga parimal tasemel.

Etenduse koreograafiks on Juri Grigorovitš ning peaosades Olga Smirnova ja Semjon Tšudin.

1776. aastal rajatud Moskva Suur Teater on Venemaa kultuuri ja traditsioonide sümbol, mille etenduste tase vastab ka kõige nõudlikumale maitsele ning on tänapäeval endiselt etalon kõigile teistele balletiteatritele. Balletitrupi repertuaari mahub nii rahvuslikku klassikat kui ka maailma balletiklassika varamusse kuuluvate etenduste maailmakuulsate koreograafide suurepäraseid tõlgendusi.

Ülekanne linastub pühapäeval, 10. märtsil Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes. 

Järgmiseks ülekandeks Moskva Suurest Teatris on „Kuldajastu“ 7. aprillil.

Head Uudised GoodNews