1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kinos Artis esilinastub prantsuse romantiline komöödia “Populaarne tüdruk”
Kinos Artis esilinastub prantsuse romantiline komöödia “Populaarne tüdruk”

Kinos Artis esilinastub prantsuse romantiline komöödia “Populaarne tüdruk”

22. veebruaril kell 19:00 esilinastub kinos Artis retrohõnguline prantsuse romantiline komöödia “Populaarne tüdruk” (Populaire), mille keskmes on 1950. aastatel ülipopulaarsed masinakirjutamise meistrivõistlused. Filmi peaosades mängivad prantsuse populaarseim poissmeeste kehastaja Romain Duris (“Südametemurdja”, “Molière”) ja vendade Dardenne’ide Cannes’i filmifestivalil Kuldse Palmioksa pälvinud filmiga “Laps” (L’Enfant) rambivalgusesse tõusnud Déborah François.

Filmi sündmused algavad 1958. aasta kevadel ühes Normandia väikelinnas. Noor ja kaunis Rose (François) on kihlatud linna edukaima noormehega, mis tõotab tütarlapsele õdusat ja rahulikku koduperenaise staatust. Ent Rose ihaleb sõltumatust ning tahab saada sekretäriks nagu kõik temavanused Prantsusmaa noored daamid. Söakas neiu saab tööd provintsilinnakese Lisieux’ kindlustusfirma karismaatilise juhi Louis Echard’i (Duris) kontoris, ent amet ei vasta päriselt tema oskustele, välja arvatud kirjutusmasinal toksimine. Selles on Rose tõeline talent ning Louis otsustab pühendada kogu oma energia sellele, et treenida Rose’ist masinakirjutamise maailmameister.

Régis Roinsard’i debüütfilm sündis ajaloolisest faktist masinakirjutajate võistluste kohta, mis olid pärast II maailmasõda väga populaarsed. Võistluste võitjate ees avanesid kõik uksed nagu missivõistlustel, neist said meediastaarid ning nad võisid endale lubada sõltumatust ajal, mil naiste emantsipatsioon alles tõstis pead.

Head Uudised GoodNews