1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KINOS SÕPRUS! Mängufilmile “Emme” teeb sissejuhatuse lastepsühhiaater
KINOS SÕPRUS! Mängufilmile “Emme” teeb sissejuhatuse lastepsühhiaater

KINOS SÕPRUS! Mängufilmile “Emme” teeb sissejuhatuse lastepsühhiaater

emme12. veebruaril alustab vaid 25-aastase Kanada režissööri Xavier Dolani viies täispikk mängufilm “Emme” (“Mommy”). Filmi teema on hetkel ka Eesti ühiskonnas aktuaalne ja pakub võimaluse heita pilk paljude perede argipäeva. ADHD põdev teismeline, tema pigem õe ja kohati ka tüdruksõbrana käituv ema ning nende kompleksides vaevlev kooliõpetajast naabriproua pusivad siiralt ja oskamatult õilsa eesmärgi nimel tõestamaks, et emaarmastus on võimsaim kõigest ja suudab taltsutada ka kõige metsikuma teismelise.

Film pärjati möödunud aastal Cannes’is žürii eriauhinnaga. PÖFFi Põhja-Ameerika filmide konkursil valiti teos parimaks filmiks. “Emme” on tehniline meistriteos, ühe põlvkonna kaja ning armastusavaldus neile paljudele sõltumatutele ja julgetele naistele, kes iga päev oma laste ja elude eest võitlevad. See on film sallivusest, lootusesõnum, mille annavad edasi 3 näitleja suurepärane osatäitmine ning Dolani lummav mise-en-scene”, iseloomustas filmi Põhja-Ameerika filmide konkursi žürii.
“Emme” esilinastub 12. veebruaril kell 18 kinos Sõprus. Filmile teeb sissejuhatuse lastepsühhiaater Anne Kleinberg.

14. veebruarist saab meie kinoekraani vahendusel kaasa elada ja mõelda Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare uuele dokumentaalfilmile “Kristus elab Siberis”. Ühe perekonna panoraamse loo taustal tõstatub olulisi küsimusi: Kuidas on lastel kasvada tsivilisatsioonist äralõigatud religioosses kogukonnas ja kas vanematel on õigus täielikult otsustada oma laste saatuse üle?

16. ja 21. veebruaril on taas Sõpruse dokiõhtu, seekord Terry Zwigoffi “Crumb”. Robert Crumbi elu ja loomingut käsitlev film on paeluv, naljakas ja ka üsna meeli häiriv teos, mis viimased kümnendid on hoidnud jõuliselt kohta “maailma parimate dokifilmide esiviisikus”. 16. veebruaril juhatab filmi sisse Tristan Priimägi. Uuri sotsiaalvõrgustikust!
17. veebruari Autorikino õhtul jõuab ekraanile Jean-Pierre Melville’i krimisonett “Punane ring” (“Le Cercle Rouge”). Rollides säravad Alain Delon ja Yves Montand. Vaata ka SIIA!

 

Head Uudised GoodNews