1. Avaleht
  2. Melu
  3. KLÕPS I Artjom Savitski: tõukerattaga võiks sõita sama vastutustundlikult nagu jalgrattaga
KLÕPS I Artjom Savitski: tõukerattaga võiks sõita sama vastutustundlikult nagu jalgrattaga

KLÕPS I Artjom Savitski: tõukerattaga võiks sõita sama vastutustundlikult nagu jalgrattaga

Laulja Artjom Savitski sõnab, et kui tõukerattad välja tulid, kasutas ta neid vaimustusest palju. Sel aastal pole ta väga sõita saanud põhjusel, et üritab rohkem käia jala, sest see on tervislikum, kaugemale läheb ta aga autoga. “Nüüd jälle üle pika aja saan veidi tõukerattaga sõita, sest on tore üle pika aja vahel ka midagi muud teha,” räägib ta, et kui tal on mõned tunnid vaba aega, sõidab ta niisama oma lõbuks.

Arvesta kaasliiklejatega

Tihti näeb aga autojuhina, et tõukeratastega sõidetakse lausa autoteedel ning kiivrit ei ole otseselt nõutud. “Inimesed võiksid mõelda selle peale, et autojuht ei märka ka alati kõike,” ütleb ta. “Tihtipeale kui ma tahan parempööret teha ja see on minu jaoks võõras koht, siis ma üleliia ei vaata sinna tahapeeglisse, ma ei oleta, et mul tuleb sealt kuskil 25-35 km/h sõitev tõukeratas, siis võibki see õnnetus olla lihtne tulema.”

Sõida vastutustundlikult

Artjom ütleb, et tõukerattaga võiks ikkagi sõita sama vastutustundlikult nagu jalgrattaga – kui on ülekäigurada, siis tulla tõukeratta pealt maha nagu on jalakäijale kohane. “Autojuhil ei ole kohustust sind üle tee lasta, kui sa oled tõukeratta peal ja teiseks, kui sa tuled suure hooga, autojuhid vaatavad vasakule ja paremale, aga sel ajal kui ta vaatab vasakule ja paremalt ta sind ei näinud, sina tuled suure hooga, siis autojuht ei jõuagi lihtsalt märgata. Peaks olema vastutustundlik, mitte ainult enda suhtes,” paneb ta tõukerattafännidele südamele.

Head Uudised GoodNews