1. Avaleht
  2. Film
  3. Komöödias “Armuline Lucia” aitab kaasaja maailmale pidurit panna väike ime
Komöödias “Armuline Lucia” aitab kaasaja maailmale pidurit panna väike ime

Komöödias “Armuline Lucia” aitab kaasaja maailmale pidurit panna väike ime

Kuidas te end tunneksite, kui teie ette ilmuks neitsi Maarja? Ilmselt arvaksite, et hakkate vaikselt ära pöörama. Samamoodi juhtub Luciaga, draamakomöödia “Armuline Lucia” (“Troppa grazia”) kangelannaga, keda kehastab itaalia näitleja Alba Rohrwacher, Eesti publikule tuttav filmidest “Täiuslikud võõrad” ja “Õnnelik Lazzaro”.

Lucia tormab nagu orav rattas: ta püüab võrdse osavusega täita teismelise Rosa ema rolli, omada romantilisi suhteid ja täita geodeedi ametiülesandeid. Tegeledes aasal mõõtetöödega ühe ehitusobjekti heaks, märkab Lucia omapärastes riietes naist, keda peab esmapilgul kodutuks või pagulaseks. Alles hiljem selgub, et naine on neitsi Maarja. Kas jumalaema ilmumine XXI sajandil on võimalik või on see noore naise fantaasia vili? Sõbrad ja pere saadavad Lucia psühhiaatri juurde, kuid neitsi Maarja ei kao kuhugi ‒ ta ilmub üha uuesti, nõudes, et tema ilmumispaika ehitataks kirik. Need ilmutused viivad kõikvõimalike segadusteni Lucia töö- ja eraelus.

Kahvatu palge ja heledate juustega Alba kannab ka isalt päritud saksa perekonnanime ega meenuta kuidagi itaallannat. Juba 15 aastat ekraanil olnud Rohrwacher esindas 2009. aastal Itaaliat parimate noorte Euroopa näitlejate promoprogrammis Shooting Stars, võitis 2014. aastal Veneetsia filmifestivali parima näitlejanna auhinna filmiga “Näljased südamed”, kus ekraanipartneriks oli Adam Driver, ja oli mullu nomineeritud Euroopa Filmiauhinnale parima näitlejanna kategoorias.

Filmis “Armuline Lucia” tuleb Alba Rohrwacher ekraanile kimbatuses naisena, kes püüab leida kohta selles kaootilises maailmas. “Ta ei usu kedagi ega midagi. Lucial pole selleks lihtsalt aega, sest ta tormab alatasa ringi, tihti tütre pärast. Tal pole aega armuda, lõbutseda ega unistada. Ta lihtsalt teeb oma tobedaid tegusid,” kirjeldab Luciat Rohrwacher. Näitlejanna sõnul on film helge, täis õrnust ja peenetundelisust, ning kõige olulisem roll on selles armastusel. “Filmis on kolm armastuslugu. Esiteks, Lucia ja Arturo vahel, kes küll koos enam ei ela, aga keda siiski teineteise poole tõmbab. Teiseks, Lucia ja maa vahel, mida naine püüab kaitsta. Ja lõpuks Lucia armastus iseenda vastu!”

Mullu Cannes’i filmifestivalil esilinastunud ja Euroopa kinopidajatevõrgustiku auhinna Europa Cinemas Labeli võitnud soe linalugu jõuab Eesti ekraanidele 5. juulil.

Filmi levitab A-One Films Estonia.

Head Uudised GoodNews