1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. “Koolibriefekt” – märulifilmide täht Jason Statham uues ampluaas
“Koolibriefekt” – märulifilmide täht Jason Statham uues ampluaas

“Koolibriefekt” – märulifilmide täht Jason Statham uues ampluaas

2004. aastal parima stsenaariumi eest Oscari pälvinud Steven Knight on peale viieaastast vaheaega taas stsenaristisule kätte võtnud ja ühinenud suure kino debütantide ridadega, esitledes oma esimest täispikka filmi „Koolibriefekt“. Peaosa on usaldatud briti näitleja Jason Stathami kätte, kes tavaliselt kehastab märulifilmides peakangelast ja on kuulsaks saanud filmidega „Teemandirööv,“ „Riskikuller“, „Palgasõdurid“ ja „Professionaal“. Nüüd on režissöör ta uuele tasandile tõstnud ja laseb näitlejal end senisest täiesti erinevas rollis proovile panna.

Tokerjas, uitav, antikangelast kehastav Jason Statham otsib märulitrilleris tõelist armastust – kas see on midagi uskumatut ja uut? See on siiski täiesti võimalik! Filmis „Koolibriefekt“ demonstreerib näitleja peale endast lahutamatu märulikangelase kuvandi ka oma draamanäitlejaoskusi, kartmata end publikule murtuna ja armununa näidata.

Režissööri Steven Knighti sõnul on Stathamil uskumatu karisma, mis sobib selles filmis näitlemiseks väga hästi. „Ma sõitsin Miamisse tema tööd vaatama ja see oli muljetavaldav,“ rääkis režissöör oma vaimustust peitmata, lisades, et näitleja armus stsenaariumisse kohe peale selle läbilugemist – „Jason oli juba ammu sellisest rollist unistanud,“ kommenteeris Knight näitleja karjääri ootamatut pööret, tunnistades, et ta on on uskumatult õnnelik ja rahul, et tal on võimalus töötada selle briti näitlejaga. Samuti oli ta vaimustuses Stathami töötahtest. „Rolliks valmistudes õppis Jason väga aktiivselt kodutute ja endiste sõdurite elu tundma, ta kohtus ja rääkis nendega, et seda rolli suurel ekraanil maksimaalselt täpselt ja realistlikult edasi anda,“ rääkis režissöör Knight, kes on tuntud tänu filmide „Kenad räpased asjad“ (Dirty Pretty Things, 2002) ja „Lubadused idast“ (Eastern Promises, 2007) stsenaariumidele. Film „Koolibriefekt“ liitub selle triloogiaga, jutustades ühiskonna piiridest väljapoole sattunud Londoni elanike lugusid.

Endine erivägede sõdur Joey Jones (Jason Statham), kes on kaotanud kõik oma sõbrad ohtlikes operatsioonides Afganistanis, proovib Londoni slummidesse peitunult mineviku painetest vabaneda. Murtud, elu mõtte kaotanud ja sügavale põhja langenud mees on vajunud alkoholi ja narkootikumide sohu. Tema elus toimub otsustav pööre, kui ta kaotab oma armastatu Isabelle‘i ning on sunnitud oma elu ohjad enda kätte võtma ja end mineviku taagast vabastama. Sellest hetkest muutuvad Joey alatisteks saatjateks kättemaks, õigluse otsimine, kuklasse hingav surm, kriminaalse maailma sobingud ja ootamatult tema südames tärkav armastus ilusa Cristina (Agata Buzek) vastu, kes annab talle lootust naasta normaalsesse ellu.

Aga kas lahinguvälja ainsaks sõduriks muutunud Joey suudab vältida kiusatust anda oma armastatud Isabelle‘i mõrtsukatele vastulöök? Või peatavad kuritegeliku maailma klannid õigluse otsija, keda neil vaja pole?

Pingelise süžeega märulifilmis „Koolibriefekt“ ei maitse öistel Londoni tänavatel uitav Jason Statham ainult sõõmu armastust, vaid tõmbab vaatajad ka muljetavaldavate võitlusstseenide ja ohtlike kuritegelike sobingutega vürtsitatud filmi, mis ilmub suurimate Eesti kinode ekraanidele juba 14. juunil.

Vaata ka filmi treilerit: http://www.youtube.com/watch?v=qe6Viz3Jw3Q

Head Uudised GoodNews