1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Koomik ja näitleja Russell Brand esineb Tallinnas
Koomik ja näitleja Russell Brand esineb Tallinnas

Koomik ja näitleja Russell Brand esineb Tallinnas

21. veebruaril 2014 esineb Nokia Kontserdimajas tuntud Briti koomik, näitleja, arvamusliider ja telepersoon RUSSELL BRAND. Tallinnasse tuleb Brand oma komöödiatuuri «Messiah Complex World Tour» raames. Soojendusesinejana astub lavale poeet ja raadiosaatejuht Mr Gee.

Russell Brandi esimene stand-up maailmaturnee nimega «Messiah Complex World Tour» hõlmab ajaloolisi suurkujusid, keda Brand kahtlustab kannatamas « Messiase Kompleksi ehk säärase vaimse häire all, mis paneb kannatanu uskuma, et ta võib olla Messias». Brand vaatleb temaatikat, mis keerleb ühiskonna ikoonide ja kangelaste tekitamise ümber – miks vajame neid ajastul, mis on kõike tarbiv ja ära viskav, ning kuidas need ikoonid tegelikult olemuselt täiesti tavalised, vigadega indiviidid olla võivad.

[iframe src=”//www.youtube.com/embed/ut_kPc4mq_0″]

Kriitikute sõnul ei ole Russell Brandi etteaste niivõrd stand-up etendus kui sündmusterohke retk mööda tema hinge. Poolteist tundi kestev etendus viitab staari enda võistlusele oma kuulsusega ning selle väärtuse üle mõtisklemisele. «Russell Brand on täiustanud koomiku kunsti, olles rokkstaar temale omase stiilse välimuse ja paha poisi eluviisiga, ning üleüldiselt moodne kuju Inglismaalt. Enda uue «Messiah Complex» tuuriga tundub mees olevat edasi liikunud, kujutledes end ühtaegu nii kangelase kui päästjana ning võrreldes ennast nelja suure kujuga – Gandhi, Che Guevara, Malcolm X’i ja Jeesus Kristusega. Tuuril pakub Brand tahtlikult publikule väljakutset, sidudes enda naljadega suures osas filosoofiat ja poliitikat ning visates nalja ka enda üle. Ta on ülimalt arukas ning oskab sõnadega nii osavalt ümber käia, et saalis istuv rahvas on justkui külge liimitud hetkest, mil ta suu avab. Võib oletada, et osa Brandi publikust oleks eelistanud rohkem nalja ja vähem tõsisemat materjali. Samas peab talle au andma, et kasutab tuuritamise võimalust, tõstatades rea provokatiivseid küsimusi ja seda olles oma karjääri tipus».

[iframe src=”//www.youtube.com/embed/X5huiCzKhA0″]

Oma shows räägib Brand sellest, kuidas Gandhi esindab intellekti, Che julgust, Malcolm X suurt südant, ja Jeesus jumalikku ja loovat energiat. Samuti üritab ta veenda inimesi toetama paganluse väärtusi, vihjates, et kui jõed, puud ja muld oleksid endiselt pühad, oleks meie planeedi eest hoolitsemine palju paremas korras. «Kas Jeesus kannatas Messiase Kompleksi all? Che Guevara, Gandhi, Malcolm X ja Hitler? Kõik need mehed on kujundanud meie elu ja mõjutanud meie mõtlemisviise. Nende pilte kasutatakse, esitades ideid, mis ei pruugi nende tegelastega üleüldsegi seonduda. Kas Gandhile meeldiks Apple arvuti? Kas Che Guevara oleks Madonnale toetajaks? Kas Jeesus usuks Kristlusesse? Kas me enam hoolimegi nende arvamusest, arvestades, et Gandhi magas voodis alasti tüdrukutega, Malcolm X oli narkodiiler ja Che Guevara lihtsalt lõhnas imelikult?» arutleb 38-aastane Brand, ning lisab: «Kõik võimekad inimesed on vigased. Kõik meie, vigased inimesed, oleme võimelised suursuguseks saama. Igale äratuntuvale iidolile või kangelasele on kaaskonnaks anonüümne hunnik niitide tõmbajaid, kes haldavad ta mainet ning teevad ära kogu musta töö. Minu uus etendus vaatleb suurkujude tähtsust selle tarbiva, kõike ühekordselt kasutava ja seejärel ära viskava ajastu raamides. Räägin sellest, kuidas suhestuvad ikoonid ja inimkonna kangelased kõigi meie eludega. Lisaks, selles on seksi. Ilmselgelt.»

[iframe src=”//www.youtube.com/embed/SOWgUmZjwoI”]

Koomik ja filmidest nagu «Lohista ta lavale» (Get Him to the Greek), «Unusta Sarah Marshall» (Forgetting Sarah Marshall) ja «Arthur» tuntud näitleja Russell Brand esineb oma ülemaailmse stand-up komöödiatuuri «Messiah Complex World Tour» raames 21. veebruaril Tallinnas, Nokia Kontserdimajas. Soojendusesinejana astub lavale poeet ja raadiosaatejuht Mr Gee.

Piletid Russell Brandi Tallinna esinemisele tulevad vabamüüki sellel reedel, 4. oktoobril Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Piletihinnad algavad 35 eurost.

FBI Concert Club’i liikmed saavad pileteid osta alates tänasest, 2. oktoobrist.

Head Uudised GoodNews