1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA ÄRA! Paljude lemmikmuusik Kristjan Kannukene jagab mõtteid vaimsest tervisest
KUULA ÄRA! Paljude lemmikmuusik Kristjan Kannukene jagab mõtteid vaimsest tervisest

KUULA ÄRA! Paljude lemmikmuusik Kristjan Kannukene jagab mõtteid vaimsest tervisest

Kristjan-Kannukene-1Noorte vaimse tervise portaalis peaasi.ee jagab oma mõtteid vaimsusest superstaarisaatest paljude lemmikuks saanud Kristjan Kannukene, kes ütleb ennast igapäevaselt muusika sees elavat. Ta jalutab hommikul kooli läbi linnulauluse metsa, kus teda tervitab juba kaugelt tulevaste viiuldajate ja pianistide püüdlikult õpitav muusika ning siis hakkab ta ise seda harjutama. Muusika tuleb pidevalt ka tema kõrvaklappidest.

“See on mulle suurim rahustus, kui saan kaks muusikat omavahel segada — hommikul kuulan mahedat džässi, mis annab mulle energiat ja koolis õpin klassikat. Muusika on kosutus mu hingele,” räägib Kristjan.

Noormees hindab sügavaid suhteid inimestega ja ütleb, et õnneks on tal selliseid suhteid. “Tähtis on rääkida ja üksteisele silma vaadata, siis on kõik mured kadunud,” arvab ta, lisades, et räägib vanematele ja sõpradele palju südamelt ära ning sellest ammutab ta jõudu.

Kristjani jaoks on olemas teine kodu ja see on kohvik Must Puudel, kus ta kohtub sõpradega. Ta tunnistab, et mõtleb vaimsuse ja kõiksuse peale, on tegelenud meditatsiooniga ja naudib lähedust loodusega. “Kord käisin terve tund jooksmas ja mõtlesin ainult hingamisele — see oli nagu puhastus,” meenutab ta. Vaimselt areneda aitab tal ka näiteks galeriides näituste külastamine.

Noor muusik leiab ka, et ühiskond käsitleb depressiooni liiga pealiskaudselt — kui inimene ei taha muredest rääkida, siis ei saa teda selleks sundida. Seda peab ise tahtma.

“Me oleme kõik nagu õied, kes ootavad mesilast, aga selleks, et ta tuleks, peame ennast avama,” lõpetab ta.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews