1. Avaleht
  2. Muusika
  3. KUULA I Tee Spillemani: klaverikunstnik Heli Jakobson räägib, mis inspireeris tema uut lugu
KUULA I Tee Spillemani: klaverikunstnik Heli Jakobson räägib, mis inspireeris tema uut lugu

KUULA I Tee Spillemani: klaverikunstnik Heli Jakobson räägib, mis inspireeris tema uut lugu

Jõgevamaalt Tabiverest võrsunud klaverikunstnik ja muusikapedagoog Heli Jakobson on lõpetanud Griegi Akadeemia Norras ja Antwerpeni konservatooriumi Belgias ning õpetab praegu klaverimängu eramuusikakoolis HeliStudio. Heli sõnab, et kui teda midagi väga sügavalt puudutab – positiivselt või negatiivselt – siis laeb või maandab ta selle muusikaga. Koroonaaeg andis talle viimase tõuke oma sahtlisse kirjutatud lugusid hakata maailmaga jagama. “Piano Diary C-19” oli esimene album, nüüd töötab ta teise klaverivihiku kallal, mille nimi on “Bridges” / “Sillad”, mis tuleb välja Spotify’s , Apple Music’s ja iTunes’is.

Heli räägib, et “Road to Spilleman” meloodia hakkas kujunema 2017. aastal ja on lindistatud 2018. aastal. “Laiema publikuga otsustasin seda jagada selle aasta augustis – just uue kooliaasta eel, et inimesed kes tahavad oma klaveriunistusi teostada, leiaksid tee Spillemani,” soovib ta.

Heli selgitab, et Spilleman on üks veidi väsinud ilmega roosa maja Spillemansstraat’il Antwerpenis. 2017. aasta suvel sai sellest uus kodu temale ja tema pojale ning allkorrusel on tema Helistudio klaverikool.

“Otsisin kaua paika, kus töö ja kodu üleni ühe katuse all oleks. Spilleman on igas mõttes vastus minu unistustele. Muusikuna on üsna keeruline leida elupaika, kus sa kedagi “ei sega”,” tõdeb ta.

Heli räägib, et selle loo algus on kurvemates toonides, sest iga suurem või äkiline muutus elus tundub esmalt ebamugav… ja sellistel hetkedel poeb ta alati nootide taha peitu. Seal on turvalisem ja see annab omamoodi uut jõudu.

“Kui oma tiibklaveri ka lõpuks turvaliselt Spillemani sain kolitud, algas uus peatükk, mis on loo teine osa. selles energias püüan elada iga päev,” räägib ta ja lisab, et sellel klaveripalal pole tegelikult veel kindlat lõppu – ta mängib nii nagu tuju on – mõnikord lõpeb see helgemates toonides, teinekord tuleb see alguse minoorsus tagasi. Elu ise on ju ka sama ettearvamatu, tuleb lihtsalt avatud meelel kulgeda.”

Loo albumi pildi autor on noor Belgia kunstnik Jana Gilis ja fotod on teinud Steven Richardson.

Autor: Belgia kunstnik Jana Gilis

KUULA LUGU! 

Heli muusikat saab kuulata Spotify’s, Apple Music’us.

Head Uudised GoodNews