1. Avaleht
  2. Melu
  3. KUULA SAADET I Eesti üks nõutumaid suunamudijaid Iti-Pätrik Järve loob ilu, teeb palju sporti ja loeb kvantfüüsika kohta
KUULA SAADET I Eesti üks nõutumaid suunamudijaid Iti-Pätrik Järve loob ilu, teeb palju sporti ja loeb kvantfüüsika kohta

KUULA SAADET I Eesti üks nõutumaid suunamudijaid Iti-Pätrik Järve loob ilu, teeb palju sporti ja loeb kvantfüüsika kohta

Seekordses saates vestlesid podcast’i Ausad Mehed saatejuhid Chris ja Elis inspireeriva ja sestap väga populaarse influencer’i, fotograafi ja noore ettevõtja Iti-Pätrik Järvega. Saates räägib Iti otse ja ausalt muuhulgas sellest, milline on ühe sotsiaalmeedia kangelanna elu ja selle plussid-miinused, mida ta arvab finantsilisest vabadusest ning miks on potentsiaalse energia igapäevane maandamine võtmeks õnneliku ning tasakaalus elu juurde.

Iti köidab oma eriti vahetu ja autentse olekuga. Just iseolemist peab ta üheks suurimaks väärtuseks suhtes nii iseenda kui ka kõigi teistega. Oma koostööprojekte valib ta samuti just selle järgi, mis on rohkem temalikumad, ning soovitab teha sedasama ka kõigil teistel. „Sa pead alati olema sina ise – sest mis mõte on olla keegi, kes on juba olemas, või teha järele asju, mis on juba tehtud?“ on üks tema kandvaid põhimõtteid töös, aga ka eraelus.

Mis aga ei tähenda, et ka tema elus poleks olnud eneseotsinguperioode, mil ta katsetas eri lähenemisviise. Tulemuseks polnud aga mitte ebaõnnestumised, vaid õppetunnid ning suur kogemustepagas. „Fakt on see, et sul ei tule see asi, mida sa proovid järele teha, kunagi samamoodi välja nagu teisel, nii et parem juba tweak’i seda täiega, pane hullu ja vaata, mis välja tuleb!“ julgustab ta kõiki sammuma oma unikaalsel teel.

Iti-Pätrik-Järve

Sotsiaalmeedia mitu palet

Sotsiaalmeedia on muutunud paljude jaoks vastuoluliseks kohaks. Ühelt poolt on suhtlusportaalid ja -võrgustikud kohad, kust ammutada inspiratsiooni, vahetada kogemusi ja emotsioone ning suhelda mõttekaaslastega. Teisalt peegeldab sotsiaalmeedia sageli moondunud pilti ehk see, kelle või millisena keegi end seal näidata püüab, ei pruugi kaugeltki vastata tegelikkusele. Pidev võrdlus teiste (illusoorse) sotsiaalmeedia eluga võib põhjustada alaväärsust, kadedust, madalat enesehinnangut ja muid negatiivseid tundeid.

Ka siinkohal annab Iti nõu jääda lihtsalt iseendaks ja valida enda ümber hoolikalt inimesi ning kontosid, mida/keda jälgida. „Kui me näitame end sotsiaalmeedias kellenagi, kes me tegelikult pole, sulgeme sellega väga palju uksi – mitte ainult potentsiaalsetele koostööpartneritele, vaid inimestele üleüldiselt.” Lisaks soovitab ta teha igaühel oma sotsiaalmeedia kontodes aeg-ajalt nii-öelda puhastust ning elimineerida oma listist inimesed, kes ei paku sinu jaoks väärtuslikku sisu või panevad sind end mingil moel halvasti tundma. Vastutus oma isikliku hea tunde eest lasub siiski igal inimesel endal.

Edu võtmekimp?

Iti tegutsemise ajendiks on oma kutsumuse järgimine ning tegutsemine moel, mis ta enda südame rõõmust hüppama paneb. Praegu meeldib talle inspireerida ja ilu luua – ja kui see ka teistele rõõmu pakub ning korda läheb, seda toredam! Ettevõtja ning oma elu peremehena kuulab ta keha ning sisetunnet ja proovib tegutseda just selle ajel. Kui tunneb, et on vaja puhata, siis puhkab südamerahuga – ja pärast tuleb ka töö tegemise tuhin otsekui iseenesest peale.

Et argipingeid ning üleliigset ehk potentsiaalset energiat võimalikult ruttu ja efektiivselt lahustada, tegeleb Iti regulaarselt spordiga. „Sport on minu jaoks väga hea potentsiaalse energia maandamise viis. Potentsiaalne energia on energia, mille sa pead endast välja saama, kuna see võib sulle kahjuks tulla,” ütleb ta. Ta leiab, et tõenäoliselt võiks ja saaks iga eestlane end rohkem liigutada ja seeläbi end paremini tunda nii kehaliselt kui ka vaimselt.

Milliseid konkreetseid samme oma unistuste elu poole liikumiseks soovitab Iti aga astuda ning kuidas hoida paarisuhet, kui üks partneritest (või mõlemad!) on väga tiheda töögraafikuga, kuula juba saatest!

KUULA SAADET!

Head Uudised GoodNews