1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUUM! Tallinna TV saade “Kas tohib?” käis külas iluloojal Merilin Markov-Valmil
KUUM! Tallinna TV saade “Kas tohib?” käis külas iluloojal Merilin Markov-Valmil

KUUM! Tallinna TV saade “Kas tohib?” käis külas iluloojal Merilin Markov-Valmil

Merilin Markov-Valm
Merilin Markov-Valm

Maikuu keskel käis Tallinna TV kaunis reporter Kristiina Võsu külas ühel võluval ilumaailma tippspetsialistil, kelleks on T&M Ilusalongi looja ja omanik Merilin Markov-Valm.

Nagu Kristiinale juba kombeks on, algab saade perenaise korteri ülevaatmisega ja reporteri tähelepanu köidab kohe roosades toonides lastetuba. Värvivaliku põhjus on mõistagi Merilini kolme-, kuue- ja 15-aastastes tütardes. Lisaks selgub, et kuigi korteris on olemas Saku Lätte joogiautomaat, peab pererahvas lugu loomulike bakteritega kraaniveest, sest ülisteriilne õhkkond pole ka kõige parem, neil olevustel on oma roll täita ja üleüldse, asjad peavad olema tasakaalus. Külmkapi sisu viitab samuti ilumaailmale, sealt leiab eest toiduõlisid, mis panevad teadupärast juuksed ja küüned läikima ning mõistagi on olemas kurk, tomat, sidrun. Jooksutrenažöör on treeningut ootamas ja reisikott 24/7 valmis. Kaks kaunitari läbivad veel traditsioonilise voodilhüppamise ja jutuajamine võib alata.

Esimene Kristiina küsimus kõlab: “Kes sa oled ja kust oled Tallinnasse tulnud?” Selgub, et Tallinnas sündinud Merilini suguvõsa on pärit Rakverest ja Poolast, naine hakkas varakult koos elama ja lapsi kasvatama ning tema esimene elukaaslane oli tugeva natuuriga. “Ta voolis ka mind selliseks!” seletab perenaine. Väiksena mängis Merilin poiste seltskonnas tinasõduritega, ilumaailmani aga jõudis siis, kui hakkas kooli kõrvalt ühes ilupoes tööl käima. Seal olid kõikvõimalikud lõhnad, aga ka kleebisküüned, hiljem aga tõi sõbranna tüdrukule Saksamaalt kangasküüned ja ilualale õppimaminek oli edasi juba asjade loomulik kulg.

Oma töös meeldib Merilinile võimalus kohtuda erinevate inimestega, kes annavad positiivseid laenguid selle töö tegemiseks. Lisaks pole see talle kellast kellani töö – ta saab ise graafiku teha ja tööpäevadki on erinevad. “Kui lapsed on minuga, lõpeb tööpäev varem,” naerab naine. Kui tütardel on omad tegemised, siis on emal kas pikem töö või vaba aeg enda jaoks.

Iluloojalt ei jäeta muidugi küsimata, et mida see ilu üldse tähendab. “Kui ma noorena värvisin näiteks ripsmeid ja mõtlesin, et vau, nüüd olen küll ilus, siis vanusega jälgin rohkem sisemist ilu,” lausub Merilin.

Kristiina tahab teada neid iluvõtteid, milleta vestluskaaslane ei läheks prügiämbritki välja viima. “Värvin ennast vähe. Ripsmetušš, huuleläige, juuksed,” loetleb Merilin seda vähest ja reporter lisab hammaste eest hoolitsemise – muidu poleks kaaslannal nii lumivalgeid hambaid. Edasi läheb jutt kevade domineerivatele värvidele ja Kristiina pakutud roosat kommenteerib ilulooja: “Roosa paneb särama!” Küünte osas on kevadvärvideks kollane, sinine ja hall, riietuse osas on kõik endiselt vaba, sest tänapäeval on poodides kõike saada ning taskukohase garderoobi leiab ka kasutatud riiete butiigist.

Merilini sõnul on pediküür üks esimesi kevadel tehtavaid iluprotseduure, mida peaks tegema kasvõi korra kvartalis. Kristiina nendib, et iluteenused on rahaliselt suur väljaminek ja naised peavad tegema palju valikuid. Sellel kohal on õige küsimus, kas Eesti naised on ilusad?

“Ma saan aru välismaa meestest, kes naiste pärast siia tulevad – Eesti naised on väga kaunid ja hoolitsetud, räsitud olekuga naisi tänavapildis ei näe,” kõneleb Merilin.

Aga mehed? Ilsalongi omaniku jutu järgi käib tugevam pool maniküüris, pediküüris, epilatsioonis, kulme kitkumas ja mõistagi juuksuris. “Kulme kitkumas?” on Kristiina jahmunud. Aga nii see paraku on – meeste jaoks on see loomulik nähe ja viimase viie aasta jooksul on nende salongikülastused tihedaks muutunud. Nooremad mehed teevad peamiselt näohoodust, eespool mainitud hooldustes domineerib vanus 40+.

Kristiina tahab teada, mis hakkab ilutegijal inimeste juures kõigepealt silma. “Ma vaatan inimest tervikuna!” vastab Merilin. “Meeste puhul kingad ja käed.” Naiste juures jäävad talle kui spetsialistile silma tööga seotud tähelepanekud vigades – kui näiteks kunstripsmetes on nähtav vahe või on küüs ära tulnud. “Seda ei saa siiski üheselt vaadata, järsku on küüs just nüüd ära tulnud!” nendib ta.

“On palju naisi, kel pole raha. Mida nad võiksid kodus hoolduseks kasutada?” uurib Kristiina. “Mesi number üks, kohvipuru number kaks, meresool number kolm,” loetleb asjatundja. “Kindlasti kurk – ma määrin kurgiga terve näo kaelani, see lööb tööpäeva lõpus pea selgeks!” Sidrunimahla soovitab ta kasutada pärast palsami eemaldamist juustest, kuid mitte kauem kui viis minutit juustes hoida, muidu läheb juuste struktuur kõvaks ja elastsus kaob, kuigi läige jääb.

Edasi tulevad Merilini meenutused kodustest vahenditest. Vanaema soovitas talle lapsepõlves juustepesus kasutada muna, kuid jättis täpsustamata, et pidas silmas munakollast. Seetõttu oli tegu munavalget sisaldava möksi juustest väljapesuga.

Kristiina täpsustab, et iluloojast perenaine on tuntud ka Soomes ja tõesti, Merilin teeb koostööd Studio Glamuriga, käib seal tegemas püsimeiki ja koolitusi. Samas on tema vaba aeg praegu sisustatud ühe projektiga, mille sisu ta kohe avaldada ei taha, kuid sellest kuulevad huvilised varsti.

“Kuidas kevadel võrratu välja näha?” tuleb uus küsimus ja järgneb vapustav vastus: “Kevadele tuleb vastu minna armastusega ja kui seda ka vastu saame, siis on see tunne väljanägemise juures tähtsuselt number üks!”

Järgnevad küsimused ja vastused selgitavad, et Merilin ei ütle ära heast veinist, teda võib leida ööklubide kokteilibaarist ja tantsupõrandalt ning kui kaunitaril on head ajad, lubab ta endale midagi kallimat, kokkuhoiuaegadel ta hoiab raha ostudelt kokku.

Jutt läheb hobidele ja glamuuritari üheks vaba aja veetmiseks on tennis. Samas toob ajakirjanik minevikust välja Merilini meeletu kiindumuse hokisse. Selgub, et Merilin mängis seda mängu viis aastat, oli Eesti naistekoondises ja hoki on tal siiani hinges, nii et vabal ajal võtab naine mõnigi kord uisud välja. Hokihuviline kaunitar tunnistab, et tema väikese kasvu juures hakkas raskes varustuses mängimine jalgadele, silm oli alatasa sinine ja kui ühel ajal tuli käia nii hokitrennis kui ka Sixtina mannekeenide koolis, siis valis ta adrenaliini asemel ilupoole. Ühest pidi loobuma.

Kristiina pakutud sloganit “Tõuskem ja säragem!” täiendab Merilini omalt poolt “Ärgates tõuskem õige jalaga!”

Külaskäik jätkub T&M Ilusalongis. Ruumis, kus tehakse püsimeiki, nendib stuudio omanik, et selle protseduuri eeliseks on igahommikuse meikimise ärajäämine. See on hinnalt küll kallim, kuid eeliseks on pikk püsimisaeg. Merilin tutvustab ka üht eriti head ripsmetehnikut Karmenit, kes on ise siin välja õppinud, käib ennast välismaal täiendamas ja Eestis õpetab ka ise. Külaskäigu fookusesse jäävad salongiomaniku arvukad diplomid, tema enda lahendustega kodune sisekujundus, Merilini enda renoveeritud saja-aastane laud Lõuna-Prantsusmaalt ning samuti vana ja kauge diivan.

Kui jutuks tulevad Merilini kaastöötajad, ütleb ilulooja, et need naised on koolituse saanud tema käe all ja sealt on välja tulnud ka nende iseloomud – kui need sobivad, sujub ka koostöö. T&M Ilusalongi külastavad paljud tuntud naised, kuid kuna nimekiri oleks pikk, siis üksikuid nimesid Merilin välja ei too.

Oma ilusalongi heaks küljeks peab Merilin seda, et naised ei tunne ennast seal kui kalad akvaariumis – hubases stuudios saavad nad iluprotseduuri ajal lihtsalt istuda ja mõtteid koondada, samas saavad nad oma soove väljendada. Viimaks näitab Merilin oma šampusekollektsiooni, mis ootab mõnda erilist sündmust ja saate “Kas tohib?” külaskäik ühe juhtiva ilumaailma tippspetsialisti Merilin Markov-Valmi juurde ongi läbi. Selleks korraks!

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews