1. Avaleht
  2. Melu
  3. LÄBI MUUSIKA KOOS I Corona Concerto klaverikontsert on inspireeritud koroonaajastu mõtetest ja tunnetest
LÄBI MUUSIKA KOOS I Corona Concerto klaverikontsert on inspireeritud koroonaajastu mõtetest ja tunnetest

LÄBI MUUSIKA KOOS I Corona Concerto klaverikontsert on inspireeritud koroonaajastu mõtetest ja tunnetest

Tartumaalt Tabiverest pärit muusikapedagoog Heli Jakobson on lõpetanud Griegi Akadeemia Norras ja Antwerpeni konservatooriumi Belgias ning õpetab suure armastuse ja pühendumusega klaverimängu eramuusikakoolis HeliStudio. Heli rõõmustas paljude südameid eriolukorra ajal klaverikontserditega Facebookis ning jagab suurt klaverikontserti, mis on inspireeritud teda koroonaajastul vallanud mõtetest ja tunnetest.

“Oleme elanud läbi ootamatud ja kummalised ajad. Koroonaviirus on pannud meid kastidesse erinevate vanusegruppide kaupa ning jaganud mullidesse ja kaugustesse. See on uus normaalsus – õhtustada ekraanide ääres, sest teisel pool on mõni su pereliige. Saame üksteist tervitada läbi interneti, ent ei saa olla koos. Saame saata sadu õhusuudlusi, aga ma ei saa puudutada õpilast, kes teisel pool klaverit on,” räägib Heli Jakobson. “Olen pea terve aasta näinud, kuidas mõned inimesed õitsevad keerulistel aegadel ja teised nutavad kurbusest, valust ja hirmust. Olen enda mõtted ja tunded pannud klaverikontserdisse. Usun, et muusika muudab inimesed paremaks ja hoiab meid koos. See ei muuda meid koroona vastu immuunseks, aga aitab meil edasi liikuda.”

Usun, et muusika muudab inimesed paremaks ja hoiab meid koos.

Corona Concertot esitavad Heli Jakobson, Lux Ashley, Gijsbrecht Weyens, Wouter Verstichel, Wonne Vanhoutte en Sofie De Bois.

Head Uudised GoodNews