1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Laulja ja maailmarändur Jaan Tätte testib, kas Jeep on parem kui purjekas
Laulja ja maailmarändur Jaan Tätte testib, kas Jeep on parem kui purjekas

Laulja ja maailmarändur Jaan Tätte testib, kas Jeep on parem kui purjekas

Laulja Jaan Tätte sõidab oma 23. juulist 4. augustini toimuvale suvetuurile “Ilmavalgus” Jeep Wrangleriga. Tätte esineb kokku 11 paigas üle Eesti, läbides Jeep Wrangleril ainuüksi kontserdipaikade vahel pea 1500 kilomeetrit.

Muusiku jaoks on auto tuuri vältel justkui teiseks, liikuvaks koduks. Nimelt on Tätte lubanud tuuri jooksul kontserdipaikades telkida, lõkke peal kohvi keeta ning ennast kõikjal mõnusalt tunda. Kodutee võtab mees rataste alla alles pärast tuuri lõppu.

Tätte käsutuses olev Jeep Wrangler Unlimited on tuntud oma suurepäraste maastikuomaduste poolest. Põlvnedes legendaarsest sugupuust, millele pani 1941. aastal aluse militaarauto Willys, tunneb Wrangleri välimuses eksimatult ära kuulsa esivanema jooned.  Wrangleri disainerite käekiri on jäänud muutumatuks juba aastaid: klassikalised ümarad esituled, legendaarne Jeepi seitsme õhuavaga radiaatorivõre, jõulised rattakoopad ning eemaldatavad uksed ja eemaldatav katuseosa.

Tõeline klassika on aga asetatud moodsasse vormi, pakkudes ühelt poolt vaid Wranglerile omast võrreldamatut läbivusvõimet ja teiselt poolt tänapäevasele autole kohast mugavustaset. 2,8-liitrise diiselmootoriga varustatuna algab Jeep Wrangleri kütusekulu vaid 7,1 liitrist 100 km kohta.

Jaan Tätte laulude õhtul “Ilmavalgus” teevad kaasa Liisi Koikson, Maarja-Liis Ilus, Orelipoiss ja ansambel Udupasun. Esitamisele tulevad nii Tätte pika merereisi jooksul sündinud laulud plaadilt “Äratund” kui vanemad palad.

Head Uudised GoodNews