1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. LOE INTERVJUUD! Artjom Savitski: madalseisude pealt ma kasvangi inimesena rohkem
LOE INTERVJUUD! Artjom Savitski: madalseisude pealt ma kasvangi inimesena rohkem

LOE INTERVJUUD! Artjom Savitski: madalseisude pealt ma kasvangi inimesena rohkem

Artjom Savitski
Foto: Mirjam Veisner

Alati lõbusana näiv Artjom Savitski on Eesti üks positiivsemaid muusikuid, kes on lavalaudadele alati oodatud. Muusikul on uus singel avaldatud ja äsja lõppes kontserdituur Eesti muusika vanameistritega, kuid kõigest räägib täpsemalt Artjom ise.

Artjom, kuidas su uus singel “Vajuta gaasi veel” sündis?

2015. aasta suvel käisin ma oma tüdruksõbraga Rootsis tema sugulase pulmas ja seal tekkis väga positiivne vibe. Esiteks olid juulis nii head ilmad ja kui need läbi said, arvasid kõik, et ka suvi on läbi. Väljas oli 30 kraadi, me käisime Stockholmist väljas ühe järve ääres, vesi oli soe, me hüppasime vette ja sealt tekkiski tugev positiivne energia. Nagu ikka, hakkas midagi peas kumisema ja kui koju jõudsin, istusin arvuti taha, kirjutasin mõtted üles ja lugu hakkaski tulema.

Artjom Savitski2
Foto: Mirjam Veisner

Sõnum “Vajuta gaasi veel” on nagu sõnumi “Valin ise oma tee” jätk, mis ütleb, et peaks leidma oma suuna, mitte pidurdama ja seiskuma, vaid liikuma edasi, kuni tulevad positiivses võtmes tulemused.

Kui palju sa ise oma elus gaasi vajutad — kui elus on raskemad hetked, siis mis annab jõu, et edasi liikuda?

Raskematel hetkedel ei vajuta ma gaasi, need hetked tuleb esmalt üle elada. Vahel kui vajun musta auku, siis ma mõtlen läbi need asjad, mis mulle headmeelt valmistavad ja miks ma neid teen — see ongi suurim tõukejõud, et edasi minna. Mulle meeldib muusikat teha ja kui ongi selline madalseis, siis ma mõtlen headele asjadele ja see aitab mul sellest välja tulla.

_MG_6430
Foto: Mirjam Veisner

Kui sa vaatad oma viieaastast muusikukarjääri, siis kas need langused ongi mingiks inspiratsiooniallikaks, millest tekivad uued mõtted, mida paremini esile tuua?

Kuna muusikud ongi sellised, kes unistavad ja lendlevad pilvedes rohkem kui need, kes mõtlevad ratsionaalselt, siis langusehetk ongi see, mil tuled kahe jalaga maa peale ja mõtled, kuidas need asjad tegelikult käivad. See viib selleni, et tekib strateegia või mõte, kuidas edasi liikuda. Madalseisude pealt ma kasvangi inimesena rohkem, saan aru, miks ma mingil hetkel midagi valesti tegin, miks miski ei läinud tööle ja mida peaksin tegema, et see juhtuks.

_MG_6453
Foto: Mirjam Veisner

Mida sinu jaoks tähendab, et laul on läinud tööle?

Kui inimesed võtavad laulu hästi vastu, siis ongi see tööle läinud. Muusikutele on tagasiside väga tähtis. Miks tehakse kontserte ja esinetakse — see on selleks, et energia, mis tuleb muusikust, kanduks kuulajateni ja laulja saaks seda natuke tagasi, see on energiavahetus, mis aitab edasi liikuda.

Eestlane on ju positiivse tagasiside osas kidakeelne …

Olen õppinud, et eestlasele läheb vaja 2-4 lugu, siis läheb ta käima. Olen esinenud ka vene publikule Eestis, nendega läheb tõesti kiiremini.

_MG_6441
Foto: Mirjam Veisner

Mida su praktika näitab, kas tead laulu kirjutades ja seda esitledes, kas see läheb käima?

Veel ei tea, aga õpin ja püüan sellele pihta saada.

Kui tulla tagasi energiavahetuse juurde, siis kui palju sa oma sisemist vaimset poolt arendad?

Ma otseselt sellega ei tegele, aga viimastel kuudel olen ma hakanud õigesti toituma, käin trennis ja tunnen, et see rahustab mind. Kui ma rakendan kange tõstes jõudu, siis ma tunnen, et see teeb mind sisemiselt rahulikumaks, ma ei mõtle mõtteid üle, väsitan ennast füüsiliselt ja organism saab aru, et mul pole nii palju energiat, et ennast mõttetute asjadega väsitada.

_MG_6669
Foto: Mirjam Veisner

Kui kaua sa oled trennis käinud?

Regulaarselt juba kolm kuud. Hakkasin ka tervislikult toituma, ma ei söö enam suhkurqt ja saia, söön 5 korda päevas, sest siis ei teki tühja kõhu tunnet ja ma olen 5 kilo alla võtnud.

Kui oluliseks sa pead seda, et sport ja õige toitumine kuuluvad muusiku elu juurde — muusikud on läbi ajaloo olnud kõvad pidutsejad ja mitte eriti tervislike eluviisidega inimesed?

_MG_6459
Foto: Mirjam Veisner

Olen seda meelt, et kui sa teed sporti, siis on sul juba mingi eesmärk, tahad olla heas vormis ja tahad, et tervis oleks parem ning see motiveerib ka teistes asjades olema hea ja püüdlema parema tulemuse poole. See kõik kokku muudab mind, ma ei laiskle, vaid tegelen vajalike asjadega.

Mis peaks sel aastal juhtuma, et 2016. aasta lõppedes saaksid öelda, et see oli parim aasta?

Minu eesmärk on see, et iga singel, mille ma välja lasen, läheks käima ja jõuaks massidesse.

Head Uudised GoodNews