1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Maailmakuulus kitarrist Francis Goya ja Ivo Linna esitavad koos Valgre loomingut
Maailmakuulus kitarrist Francis Goya ja Ivo Linna esitavad koos Valgre loomingut

Maailmakuulus kitarrist Francis Goya ja Ivo Linna esitavad koos Valgre loomingut

Kaks legendi, Francis Goya ja Ivo Linna, esinevad kolme kordumatu ja romantilise kontserdiga „Muinaslugu Sinilinnust“ 26. juulil Pärnus, 27. juulil Haapsalus ja 28. juulil Pühajärvel.

Esitamisele tulevad Eesti estraadiklassika teosed samanimeliselt albumilt, mõlema artisti populaarsemad lood ning valitud palad Raimond Valgre loomingust.

Francis Goyat seob Eestiga eriline suhe

2001. aastal andis Francis Goya välja Raimond Valgre muusikaga plaadi “Pleased to Meet You Mr. Valgre”, mis kujunes üheks enim müüdud albumiks Eestis ning mille litsentsid on müüdud tänaseks juba kümnesse välisriiki. 2017. a sügisel ilmus juba teine Goya album Eesti muusikaga “Muinaslugu sinilinnust” millel kõlab erinevate Eesti autorite muusika.

Francis Goya on katsetanud paljude muusikastiilidega, kuid publiku südameisse on ta jäänud romantiliste- ja ladina viiside interpreteedina.

Francis Goya, kodanikunimega Francis Weyer, on sündinud Belgias muusikute perekonnas ja alustas kitarrimängu erinevates rokkbändides juba 16-aastaselt. 1975. aastal sai Francis Weyerist sooloartist, kelle kiire karjäär sai alguse pärast esikplaadi „Nostalgia“ ilmumist, mis murdis kuld- ja plaatinaplaadi staatusesse nii Euroopas, Aasias kui ka Lõuna-Ameerikas. 1980ndatel eksperimenteeris Goya erinevate orkestritega ning kujunes välja Goyale omapärane meloodiline, tundeküllane ja päikeseküllane stiil. Goya on andnud välja üle 40 albumi, mida on müüdud maailmas kokku 20 miljonit eksemplari.

Piletid on müügis kõigis Piletilevi müügikohtades.

26. juulil Ammende Villa, Pärnu
27. juulil Haapsalu Piiskopilinnuse hoov
28. juulil Pühajärve laululava

Head Uudised GoodNews