1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Maailmakuulus lauljanna Tarja Turunen tunneb Tallinna kontserti lähenemisest tõelist rõõmu
Maailmakuulus lauljanna Tarja Turunen tunneb Tallinna kontserti lähenemisest tõelist rõõmu

Maailmakuulus lauljanna Tarja Turunen tunneb Tallinna kontserti lähenemisest tõelist rõõmu

Veel mõned päevad on jäänud maailmakuulsa Soome laulja Tarja Turuneni esinemiseni Tallinnas Nokia kontsertimajas, kus lauljanna astub publiku ette koos hevy-rock trummari Mike Terranaga ning muusikutega Peterburi Filharmooniast.

Tarja Turuneni kontsert tõotab kujuneda ainulaadseks ning elamusteküllaseks muusikasündmuseks nii klassikalise kui ka poppmuusika austajatele, sest oma repertuaaris ühendab laulja meisterlikult mõlemad muusikastiilid. Tema esinemisele annab iseäranis sisendava jõu erakordselt emotsionaalne ja jõuline hääl, mis publiku kiiresti oma lummusesse haarab.

“Olen Tallinnas kahel korral varemgi esinenud. Kontsertitel nautisin sadade fännide kaasaelamist. Hingekosutav ja huvitav oli ringi vaadata ajaloohõngulises ning hubases vanalinnas. Mulle meeldib väga Eesti pealinn ning siia saabumine valmistab mulle alati rõõmu, ” lausus Tarja Turunen kontsertieelses intervjuus.

20. mail Nokia kontsertimajas turnee “Beauty and Beat ” raames toimuval kontsertil kõlavad Tarja Turuneni esitudes aariad kuulsatest ooperitest ja muusikalidest ning samuti omaloomingulised laulud. “Tugeva psühholoogilise tausta annvad Tallinna kontsertile laulude kesksed teemad – elu, armastus ja surm, ” märkis Turunen.

Tänane ooperi-ja popmuusikadiiva Tarja Turunen sündis 17. augustil 1977. aastal Soomes väikeses Puhose külas. Sünnihetkel olnud tema hääl nii tugev, et ämmaemandad ennastasid kohe, et sellest tüdrukust tuleb laulja. Selgus, et neil oli õigus.

Tarja esimene esinemine oli kodupaiga kirikus. Ta õppis Sibeliuse Akadeemias ka Karlsruhe muusikaülikoolis ning sai tuntuks solistina ansamblis Nigtwish, kuhu teda kutsus esinema endine klassikaaslane Toumas Holopainen. Ansamblist lahkus Tarja Turunen 2005 aastal ning pärast seda alanud perioodi kasutas ta veelgi põhjalikumaks enesetäienduseks klassikalise muusika alal.

Tarja Turunen on viimasel kuue aasta vältel välja andnud kolm sooloalbumit ning jõudnud Plaatina ja Kuldplaatina staatusesse. Muusik arvab oma karakteris olevat piisavalt soomlaslikku uhkust. Turuneni maailmapilti on vaieldamatult avardanud esinemised sadades riikides ja ka elu teisel kodumaal Argentiinas Buenos Aireses,kuhu ta kolis abielludes ettevõtja Marcelo Cauliga.

“Muusika oma positiivsusega suudab kindlasti mureliku ja keerulise päeva paremaks muuta, ” on öelnud Tarja Turunen.

Piletid müügil Piletilevis.

Lisainformatsioon: http://tarjaturunenmm.blogspot.com/

Head Uudised GoodNews