1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. MASTER CHEF EESTI I Kuulsused köögis: esimesed osalejad on selgunud!
MASTER CHEF EESTI I Kuulsused köögis: esimesed osalejad on selgunud!

MASTER CHEF EESTI I Kuulsused köögis: esimesed osalejad on selgunud!

Telia toob sügisel esmakordselt Eestisse „MasterChef´i” eriversiooni, mille köögis asuvad võistlustulle tuntud Eesti inimesed. Esimesed välja hõigatud on artist ja muusikaettevõtja Kohver, fit-modell Amani Kiivikas, ettevõtja ja disainer Mart Haber ning näitleja Inga Lunge. „MasterChef Eesti: kuulsused köögis” jõuab Telia Inspira vahendusel vaatajateni 5. oktoobril.

Amani Kiivikas
Foto: Harry Tiits

„Mu graafikus oli täpselt ühe projekti suurune auk. Ja ma pelgan tegevusetust rohkem kui tihedat graafikut,” rääkis muusikaettevõtja Kohver, miks saates osalemise kutse vastu võttis ja lisas, et on võtnud eesmärgiks jõuda viie parima hulka.

Mu graafikus oli täpselt ühe projekti suurune auk. Ja ma pelgan tegevusetust rohkem kui tihedat graafikut.

Ühtlasi meenutas Kohver, et oskas toidukunsti hinnata juba noorena ning miskipärast tundusid kokasaated huvitavamad kui Harry Potter ja multifilmid. Oma firmaroaks peab ta kanarinda ja pannikastet. Aga kokkamiskirge artistil enda arvates ei ole – tema jaoks on söögi valmistamine meditatiivne nikerdamine, mis lõppeb tihti ropendamise ja asjade loopimisega.

Kohver
Foto: Harry Tiits

Personaaltreener ja fit-modell Amani Kiivikas hakkas toitumise vastu suuremat huvi tundma teismeeas, kui alustas plaanipärase treenimisega. Kuna sport ja toitumine on omavahel tugevalt seotud, siis meeldib talle retsepte enda jaoks tervislikumaks muuta. Fit-modell rääkis, et momendil kui sai teada, et hakkab koos teiste tuntud eestlastega saates võistlema, võttis ta ette ja vaatas süda puperdades varasemad hooajad järele.

„Saates osalemine oli minu jaoks väga suur mugavustsoonist välja astumine ja kuna saate formaat on üle maailma tuntud, siis tundus see once in a lifetime võimalus,” kirjeldas Amani ja lisas, et hoiab ootused madalad. „Võttes arvesse kui “rikkalikult” ma oma fitnessi maailmas söön, on hea, kui ühe saategi vastu pean.”

Saates osalemine oli minu jaoks väga suur mugavustsoonist välja astumine ja kuna saate formaat on üle maailma tuntud, siis tundus see once in a lifetime võimalus.

Ettevõtja ja disainer Mart Haber tõdes, et elu tuleb ise huvitavaks elada. „Mulle meeldib süüa teha ja MasterChefi võistlustules osalemine tundus piisavalt hullumeelne väljakutse, kus uusi teadmisi omandada ja ennast proovile panna.” Mart on teinud süüa nii kaua, kui end mäletab ning oma firmaroaks peab ta leiba ja hapusaia, mida armastab valmistada oma Muhu kodus.

Mart Haber
Foto: Harry Tiits

Näitleja Inga Lunge kommenteeris, et varasemate hooaegadega ta kursis ei olnud ning hüppas saatele jah-sõna öeldes pea ees tundmatusse vette. „Hüppan ikka aeg-ajalt oma mugavustsooni piirimaile ja katsetan end olukordades, kus varem pole olnud. Mulle meeldib võtta teadlikult aega kokkamiseks ja erinevate põnevate maitsete katsetamiseks. Pealegi on headelt kokkadelt alati midagi õppida ja eks seesama uudishimu mind “jah” ütlema tõukaski,” on Inga kindel.

Näitleja Inga Lunge kommenteeris, et varasemate hooaegadega ta kursis ei olnud ning hüppas saatele jah-sõna öeldes pea ees tundmatusse vette.

Näitleja lisas, et sügise hakul meeldib talle kõige rohkem valmistada kukeseene-juustupirukat. Samuti, et alustas kokkamisega oma ema ja vanaema eeskujul ning nüüd näeb ta sama oma laste puhul, kes köögis loominguliselt askeldavad.

Inga Lunge
Foto: Harry Tiits

Lisaks kõlanud neljale osalejale võtab „MasterChef Eesti: kuulsused köögis” võistlustest osa veel kaheksa tuntud ja armastatud eestlast, kes avalikustatakse järgnevatel nädalatel.

Eesti parimat staarkokka asuvad kümne episoodi jooksul välja selgitama Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, Eesti armastatuim koogimeister Õie Pritson ja sel hooajal esmakordselt telelegend Imre Kose. Sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli.

  • „MasterChef Eesti: kuulsused köögis” on alates 5. oktoobrist laupäeviti Telia Inspira eetris kell 21.00.
  • Inspira on eksklusiivne telekanal Telia TV teenuse klientidele, mis pakub laia valikut filme, eksklusiivseid sarju, põnevat omatoodangut ning spordiülekandeid.
Head Uudised GoodNews