1. Avaleht
  2. Festival
  3. Merepidu Sail Tallinn pakub vaatemängu nii maal kui ka merel
Merepidu Sail Tallinn pakub vaatemängu nii maal kui ka merel

Merepidu Sail Tallinn pakub vaatemängu nii maal kui ka merel

Reedest pühapäevani, 16.–18. juulini toimub Vanasadama kruiisialal, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus Eesti uhkeim merepidu, kus meelelahutust maal ja merel pakuvad artistid nii Eestist kui ka mujalt maailmast.

Suur merepidu Sail Tallinn pakub rohkete mereliste tegevuste kõrval meeleolukat lavaprogrammi ja toob kolmeks päevaks mere äärde kokku ka tuntud Eesti muusikud.

Merepidustuste programm keskendub traditsiooniliselt eeskätt merelisetele tegevustele – sadamates ootavad siia külla saabunud uhked purjekad, mida on ühtekokku 16. Näiteks alus Gulden Leeuw Hollandist (aluse pikkus 67,5 m), Kapitan Borchardt ja Pogoria Poolast (pikkus vastavalt 41,92 m ja 47 m) ja paljud teised mereiludused.   

Merepeolt ei puudu ka muusika – nii astub neljas sadamas kokku viiel laval kolme päeva jooksul üles ligi 70 erinevat bändi ja enam kui 200 muusikut, teiste seas Ewert and The Two Dragons, Smilers, Traffic, The Swingers, Regatt, Kosmikud, Gram-Of-Fun, Vaiko Eplik & Eliit, Miljardid, Frankie Animal, Pluuto ja Villemdrillem jpt. Mitmekülgset muusikalist meelelahutust jagub kõikidesse sadamatesse ja kõikideks päevadeks.

Sail Tallinna raames stardib 18. juulil Tallinna lahelt esmakordselt Baltic Regatta. See sünnib koostöös Klaipeda ja Szczeciniga, kes pidid sarnaselt Tallinnale võõrustama tänavu The Tall Ships Racesi laevastikku. Kõik regatil osalevad laevad on Sail Tallinn merepeo ajal avatud rahvale tasuta külastamiseks ja uudistamiseks Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus.

18. juuli pealelõunal koguneb Baltic Regatta laevastik Tallinna lahel, kus toimub uhke purjelaevade paraad, milles osalevad külalislaevad. Paraadist on oodatud osa võtma ka meie kohalikud purjekad, kaatrid ja teised veesõidukid. Meeleolukat vaatepilti saab nautida Vanasadama kruiisiala promenaadilt, Linnahalli katuselt, kõikidest kesklinna sadamatest ja ka Pirita teelt. 

Avatud on välikohvikud, lastealad, disainitänav. Sadamast sadamasse viib meretakso. 

Sail Tallinna programmiga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Head Uudised GoodNews