1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Merike Martinson pälvis aasta tervisesõbra tiitli
Merike Martinson pälvis aasta tervisesõbra tiitli

Merike Martinson pälvis aasta tervisesõbra tiitli

Merike Martinson Foto: Tallinn
Merike Martinson
Foto: Tallinn

Tänavusel ülemaailmsel tervisepäeval nimetas Eesti Tervisedenduse Ühing Aasta tervisesõbraks Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni.

Tervisedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustas tänavu viiendat korda avaliku elu tegelast, kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist.

Martinsoni tunnustatakse tema rolli eest Tallinna Tervisekoalitsiooni ja Tallinna linnaosade tervisedendajate võrgustiku loomisel ning teiste sektorite otsusetegijate tervisekesksusele suunamise eest. Doktor Martinsoni initsiatiivil valmis 2010. aastal Tallinna terviseprofiil, mis annab ülevaate linnaelanike terviseolukorrast ja tervist mõjutavatest teguritest, olles aluseks tervisestrateegiate ning -programmide koostamisel. Merike Martinsoni eestvedamisel liitus Tallinn teise pealinnana maailmas 28. mail 2013 rahvusvahelise Safe Community (Turvaline kogukond) võrgustikuga, teatab ETÜ oma pressiteates.

Aasta Tervisesõbraga tiitliga on tunnustatud varem Evelin Ilvest, Arnold Rüütlit, saadet Ringvaade ning G4S-i.

ETÜ annab Aasta tervisesõbra tiitlit välja viiendat ja Aasta tervisedendaja tiitlit kuuendat korda, kusjuures Aasta tervisedendaja on organisatsioonisisene ja Aasta tervisesõber organisatsiooniväline tunnustustiitel. Konkurentsis saavad osaleda ja kandidaate pakkuda kõik ETÜ liikmed. Üle Eesti on kümme ETÜ osakonda kokku 123 liikmega.

Aasta tervisedendajaks sai tänavu dr Mai Maser.

Tiitlid antakse tavaliselt üle juunikuus Eesti tervisedenduse konverentsil.

Head Uudised GoodNews