1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. MIDAGI UUT! Tallinn Music Week muusikud proovisid modelliametit
MIDAGI UUT! Tallinn Music Week muusikud proovisid modelliametit

MIDAGI UUT! Tallinn Music Week muusikud proovisid modelliametit

LexsoulDancemachine
Lexsoul Dancemachine
Foto: Kalle Veesaar

Tallinn Music Week ja Viru Keskus andsid märtsi lõpus toimuval suurejoonelisel muusika – ja linnafestivalil Tallinn Music Week esinevatele muusikakooslustele võimaluse end enne suurt festivalimöllu teistsuguses rollis proovile panna.

Viie andekatest muusikutest kubiseva koosluse MiaMee, Lexsoul Dancemachine’i, Levski, OUU ja The Princes liikmed said professionaalse moemeeskonna käe all proovile panna oma oskusi nii poseerimise kui ka balletitantsu osas.

Fotode loojaks oli Kalle Veesaar, stilist Karolin Kuusik, rõivad Viru Keskusest ning jumestus – ja soengukunst Mammult.

Kes muusikalistest kooslustest projektis osalesid? 

MiaMee magusa fassaadi taga peituvad tumedad vokaalfantaasiad ja jõulised elektroonilised biidid. Graatsiliselt üle meloodiate libisevat ja läbi võimsate müsteeriumide võrsuvat MiaMeed on kutsutud ka Eesti Emiliana Torriniks. Kooslus: Liina Saar, Anni Elif Egecioglu, Taavi Kerikmäe, Mart Soo, Ahto Abner. Mia Mee esineb TMW raames reedel, 1. aprill kl 19.30 Vaba Laval.

MIAMEE
Miamee
Foto: Kalle Veesaar

Tantsusekstett Lexsoul Dancemachine pühib tolmu 70ndate funkilt ja 60ndate soulilt, toeks fundamentaalne bassiliin, sünkopeeritud rütmid, kidra-ja klahvisoolod ning veri-ninast-välja vokaal.

Kooslus: Robert Linna, Martin Laksberg, Joonas Mattias Sarapuu, Jürgen Kütner, Kristen Kütner, Caspar Salo. Lexsoul Dancemachine esineb TMW raames laupäeval, 2. aprillil kell 00.00 Erinevate Tubade Klubis Estonian Funk Embassy esitlusõhtul.

Ouu Foto: Kalle Veesaar
Ouu
Foto: Kalle Veesaar

Krambivaba indiebändi Ouu muusika meenutab kahe kartuli veeremise häält auto pagasiruumis. Kui kõik muu kõlab tehislikult, siis sõidukiga teel olles võid lülitada raadiohääled tasa, et kuulata oma kategooria fantaasiarikkaimate kartulite mürglit.

Kooslus: Jaan Sinka, Hyrr Innokent Vainola, Tiit Liblik , Rahel Ollisaar, Frank-Leander Sapego, Rihard Niinberg. Ouu esineb TMW raames neljapäeval, 31. märtsil kl 20.15 Kino Sõpruses, Eesti Pops esitluskontserdil ja reedel, 1. aprillil kl 00.00 Von Krahlis.

Levski Foto: Kalle Veesaar
Levski
Foto: Kalle Veesaar

Andekaid multiinstrumentaliste koondav värske koosseis Levski kutsub kuulaja seilama seiklusrikastele helimeredele. Õhulised ja õrnad meloodiad vahelduvad suurte endasse haaravate teemadega, mitmekeelsete tekstidega lood instrumentaalteostega.

Kooslus: Konstantin Tsõbulevski, Raul Ojamaa, Kallervo Karu, Arno Tamm, Martin Kuut. Levski esineb TMW raames neljapäeval, 31. märtsil kl 22.00 klubis Sinilind.

The Princes Foto: Kalle Veesaar
The Princes
Foto: Kalle Veesaar

Prog-psych-art-glam-rocki bändi The Princes kõlapilt kujuneb vanakooli klahvpillisoundidest, virtuoosseist bassiliinidest, tehnilistest trummipartiidest ja jõulistest kitarrikäikudest. Lõppeks on aga tegemist lihtsalt laheda rock’n’rolli lajatusega. Kooslus: Kaur Garšnek, Jaagup Tormis, Edward Krimm, Valdur Viiklepp. The Princes esineb TMW raames reedel, 1. aprillil kl 21.15 Von Krahlis.

Tänavu kaheksandat korda toimuv Tallinn Music Week on kasvanud suuremahuliseks muusika – ja linnafestivaliks ning pakub lisaks mitmekülgsetele helielamustele ka kunsti – , disaini – ja maitseelamusi ning ka ühiskonna ja tuleviku paremaks vormimise nimel harivaid ja kaasahaaravaid vestlusringe.

Tallinn Music Week toimub 28. märtsist kuni 3. aprillini üle pealinna.

Head Uudised GoodNews