1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Mike Tysoni elulooraamat hoogustab Eesti noorte poksijate Rio olümpia püüdlusi
Mike Tysoni elulooraamat hoogustab Eesti noorte poksijate Rio olümpia püüdlusi

Mike Tysoni elulooraamat hoogustab Eesti noorte poksijate Rio olümpia püüdlusi

Mike TysonEndise poksi raskekaalu absoluutse tšempioni Mike Tysoni elulool põhinev raamat “Vaieldamatu tõde. Mike Tyson” (Mike Tyson, Larry Sloman) annab hoogu Eesti noorte poksijate 2016. aasta Rio olümpia püüdlustele.

Helios kirjastuse poolt eestikeelsena välja antud Mike Tysoni raamatu projektijuhi Sandra Sauli sõnul ei ole Mike Tysoni autobiograafia puhul tegemist ainult suurepärase spordilooga, vaid ka ajaproovile vastupidava autobiograafiaga. Julmalt ausa, toore ja naerutava stiiliga Tyson kirjutab oma elu tõusudest ja mõõnadest sama siiralt ja otsekoheselt, nagu selle legendaarse sportlase puhul harjunud oleme. See on erakordne teekond Brooklyni getost maailmakuulsuse ja kurikuulsuseni ning viimaks endassesüüvinud tarkuseni. “Kindlasti aitab selle raamatu lugemine paremini mõista iga sportlase rasket kulgemist sellel käänulisel rajal”, on veendunud Ervin Kade, Eesti poksikoondise peatreener.

Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf tervitab raamatu ilmumist, eriti 2016. aastal Rio de Janeiros toimuvate olümpiamängude eel, mil meie tugevad sportlased intensiivselt olümpianormiks treenivad. “Meil on mitu poksi olümpialootust, nende seas Rain Karlson, Ainar Karlson ja Kaupo Arro. Nende tublide sportlaste motiveerimine on üks alaliidu ülesanne ning toetav ja inspireeriv kirjandus saab sellel teel ainult kaasa aidata. Mike Tysoni sportlik natuur on väga suureks eeskujuks kõigile tippu pürgivatele sportlastele. Enda suhtes halastamatu ja kompromissitu võitlus, kus ei loe ei väsimus, laiskus ega tüdimus, vaid on ainult üks eesmärk, mille nimel süttib tuli igas päevas. Eriti ajakohane on see tänapäeva noortele, kellel on varasemaga võrreldes väga palju uusi ahvatlusi, mis on käe ulatuses ja nupu vajutamise kaugusel. Tysoni tõeline anne oli erakordne keskendumine oma valitud teele ning vaatamata rahutule meelele oli temas vankumatu sihikindlus minna ainult võiduka lõpuni.”, kommenteerib Klandorf.

17. veebruaril toimub Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses Mike Tysoni raamatu avalik esitlus. Üritusele on oodata Eesti poksiringkonda nii juhtkonna kui klubide tasandil. Pidulikul raamatu esitlusel saab raamatuid osta hea hinnaga ja kohtuda ala esindajate ja sportlastega ning küsida ka nende autogramme.

“Mike Tyson. Vaieldamatu tõde.” on müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Helios kirjastuse e-poes: www.helios.ee.

Head Uudised GoodNews