1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. “Mis? Kus? Millal?” superfinaali võitsid televaatajad!
“Mis? Kus? Millal?” superfinaali võitsid televaatajad!

“Mis? Kus? Millal?” superfinaali võitsid televaatajad!

Rummi Võistkond 2013Eile Kanal 2 ekraanil toimunud “Mis? Kus? Millal?” superfinaalis võitsid televaatajad Hannes Rummi võistkonda 3:6. Hooaja parimaks mängijaks valiti võistkonna kapten Hannes Rumm, kes sai auhinnaks 6 000 eurot. Parima küsimuse auhinna sai aga Hannes Rummi õde, ajakirjanik Hanneli Rudi, kes võitis saatest 1 000 eurot ja kauni kristallöökulli.

Kevadhooajal viimaseks jäänud Hannes Rummi võistkond, suutis sügishooajaks end koguda ja koguni superfinaali jõuda. Siiski tuli stuudiovõistkonnal televaatajatele 3:6 alla vanduda. Hannes Rummi võistkond mängis koosseisus näitleja Madis Milling, geograaf ja professor Hannes Palang, folklorist ning paljude teaduspreemiate laureaat Marju Kõivupuu, IT-spetsialist Heiti Kender ning õppejõud ja teadusajakirjanik Arko Olesk.

Rummi võistkonnal polnud finaalmängu alguses sugugi õnne. Kõigepealt tuli neil vastata 13. sektori küsimusele, mille esitas eelmise hooaja võitjameeskonna kapten, mälumängija Tiit Naarits. Järgmisena valis nool välja ajakirjanik Hanneli Rudi küsimuse. Selgus, et naine on kapten Rummi õde ja nii tuli kapten Rummil ja küsimuse esitajal vanduda, et tarkade võistkonnal pole aimu küsimuse sisust. Tõesti, targad ei vastanud ka seda küsimust õigesti. Saatus nöökis Rummi veel ka kolmandat korda, sest vurrinool valis välja supervälgu sektori, kus lauda jäi tarkadest vaid Arko Olesk, kes pidi vastama üksi kolmele järjestikusele küsimusele õigesti. Kolmas küsimus osutuski Oleski jaoks purunematuks pähkliks ja taas tuli punkt televaatajatele loovutada.

Vaatamata sellele, et enamus küsimustele andis finaalmängus vastuseid Arko Olesk, valis vahekohtunik Erki Berends parimaks mängijaks Hannes Rummi, kes oli läbi kogu hooaja teinud õigeid otsuseid ja suutis oma võistkonna finaalmängu viia. Hannes Rumm sai auhinnaks 6 000 eurot.

Kalev Vapper valis mängu põnevaimaks Hanneli Rudi küsimuse: millisel ebatavalisel kombel olid eestlased kohal Taani kuninganna Margrethe II 1972. aasta ametisse pühitsemisel Christianborgi lossis? Teadaolevalt ei viibinud seal ühtegi eestlast… Hannes Palang arvas, et eestlased viibisid teatud mõttes kohal Taani lipu näol. Õige vastus oleks olnud: troonisaali laemaalingul.

Head Uudised GoodNews