1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. MIS TOIMUB BALTIC SESSIONI FINAALIS? Lõppvõistlus Norde Kontserdimajas toob tantsurahva paradiisiranda
MIS TOIMUB BALTIC SESSIONI FINAALIS? Lõppvõistlus Norde Kontserdimajas toob tantsurahva paradiisiranda

MIS TOIMUB BALTIC SESSIONI FINAALIS? Lõppvõistlus Norde Kontserdimajas toob tantsurahva paradiisiranda

Baltic3Külmad sügistuuled ja vihmasaju võib paariks päevaks selja taha jätta, sest tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Session finaalüritus toob Nordea Kontserdimajja kohale tõelise rannaparadiisi!

Igal aastal on JJ-Street Baltic Session üllatanud nii võistlejaid, pealtvaatajaid kui ka žüriid ettearvamatu lavaga – ka sel aastal sünnib Nordea Kontserdimajas ime ning suve parimad elamused toob tagasi Nordea Kontserdimaja suvelava koos palmide ning rannabaariga!

Viimased nädal aega on käinud tihedad ettevalmistused ka selleks, et tuua lavale vetelpäästetorn, mida Nordea Kontserdimaja pole veel näinud. Just sealt hakkab otsuseid langetama rahvusvaheline žürii ning plaate keerutab DJ-de esirida.

Baltic4

Esimest korda astub lavalaudadel rannarõivastes üles ka žürii ja erikülalised, kelle silme all hakkavad pihta tantsulahingud otse troopikas! Ka võistlejad saavad selga visata rannarõivad, Hawaii kirevad värvid ning kerged rannaplätud. Publikut aga ootab juba ukselt sisse astudes üllatus – mis oleks siis õige rannapidu ilma päikeseprillideta? Swedbank kannab sel aastal hoolt, et kõigi silmad oleksid kuumimateks päikesekiirteks valmis!

Baltic5

See kõik juhtub täna – viimane võimalus on olla tunnistajaks Eesti haruldaseimale lavale sel sügisel! Nordea kontserdimajas toimuvad mitmete kategooriate veerand- ja poolfinaalid ning finaalid, staarkohtunike show`d, DJ-de plaadikeerutamised, Uku Suviste, Wild Disease ja Suure Papa kontserdid ning suur auhinnatseremoonia.

Kui aga asukoht ei ole festivali jaoks soodne, saab kogu pühapäevast show’d jälgida otseülekandena JJ-Street Baltic Sessioni kodulehelt www.balticsession.com! Otseülekanne algab kell 13.00 ning pärast 14.30 maksab ülekande jälgimine 5 eurot!

JJ-Street Baltic Sessioni õhtujuhid – 4 meisterlikku härrasmeest!

Igal aastal hoiavad JJ-Street Baltic Sessionil katkematut energiat maailmakuulsad õhtujuhid tänu kellele ei hakka päeva jooksul kordagi igav. Sel aastal kuulub õhtujuhtide koosseisu tervelt 4 meisterlikku härrasmeest!

Ta pole kellelegi võõras

Kindlasti olete juba tähele pannud, et üks erilisemaid külalisi on sel aastal Dashaun Wesley, kes juhtis ka lahingutesarja 9. oktoobri Vogue Ballil. Tegemist on staariga, kelle hiljutine tähelend leidis aset filmis “Magic Mike XXL” koos Channing Tatumiga. Lisaks osales Dashaun hiljuti fotosessioonil koos Naomi Campbelli ja Jourdan Dunniga ning artist on jaganud intervjuusid mitmetes ajakirjades nagu näiteks Get Out Magazine. Dashaun külastab JJ-Street Baltic Sessionit juba kolmandat korda ning tema energia ei väsi kunagi – varuks on taas uusi üllatusi!

Dashaun Wesley
Kirjutab sõnu kuulsaimatele lauljatele

Väga oodatud õhtujuht sel aastal on ADL ehk mees, kes on kirjutanud sõnu nii Shakirale, Enrique Iglesiasele kui ka Rihannale. ADL on esimene räppartist Rootsist, kes produtseeris oma muusikat ja alustas tiirutamist Euroopas laiemalt. Oma meeskonnaga Blacknuss Allstarts on ta võitnud muusikaauhindu Rootsis juba mitu aastat. ADL juhib sageli suuri tantsusündmusi nagu Streetstar ja Juste Debout.

ADL

Kõige suurem fänn USA-st

Loomulikult pole JJ-Street Baltic Sessioni varasematele külastajatel võõras Chris Shaik – üks suurimaid festivali fänne otse USA-st, kelle sära ja karisma ei jäta kedagi külmaks.
Chris Shaik on tõeline vana kooli pioneer, kes on hip-hop kultuuriga seotud juba aastaid ning teinud aja jooksul koostööd näiteks RUN DMC-ga isiklikult.

Chris Shaik

Pariisi hip-hopi guru

Juba mitmendat aastat on õhtujuhiks JJ-Street Baltic Sessionil ka Jamal – Prantsusmaalt pärit hip-hopi guru, kes alustas breiktantsu õppimist juba 90ndatel. Jamal on kogenud nii tantsu, mc kui ka suurte rahvusvaheliste hip-hopisündmuste organiseerimises. Ta on osalenud nii telesaadetes, erinevates showdes ja tantsuetendustel üle kogu maailma.

Jamal

Selle aasta DJ-d ei jäta kedagi üles kütmata —DJ Vjuan Allure tuleb Ameerikast

„Elite Beat!“ Underground klubidest kaasaegse ühiskonnani – neid sõnu kuuldes võid kindel olla, et tulemas on erakordselt suur pai sinu kõrvale! See fraas on eksimatu visiitkaart ühele tantsumaastiku kuulsaimale plaadikeerutajale – Vjuan Allure on valmis kuumimate lugudega põrandaid vallutama!

DJ Vjuan Allure

Rahvusvahelise DJ, produtsendi ja artistina reisib Vjuan Allure mööda maailma, sütitades põlema erinevaid publikuid omapärasel ja veidi hullumeelsel moel. Teda võib näha mängimas suurimatel lavadel, purustades tantsupõrandaid võimsa energiaga. Tänu oma andekusele on ta vallutanud tuhandete südamed ning esinenud peaaegu kogu tänapäeva DJ maastiku koorekihiga – nimekaimad neist Junior Vasques, DJ Boris, Eddie Elias, DJ Disciple, DJ Karizma, Teddy Douglas ja nimekiri jätkub lõputult.

Vjuan on tuntud just oskuse poolest mängida parimaid palu erinevatest ajastutest ja žanritest. Lisaks rohketele esinemistele omab ta raadiosaadet Ühendriikides ning aeg-ajalt külastab raadiot ka oma armastatud kodumaal Itaalias. Tema laulude nimekirja iseloomustab kvaliteet, meelelahutuslikkus ja energia, mis jõuab kõigi kuulajate südametesse! Tegemist ei ole tavalise DJ-ga, seega ole valmis tantsima kogu hingest ja higistama kogu kehast!

DJ Ice-C Saksamaalt on tuntud ja armastatud suurus

Chris ehk DJ Ice-C avastas juba varases eas tõmbe hip-hopi, funki ja souli suunas. Enne plaatide keerutamist tegeles ta alates 1999. aastast teise hip-hopi elemendi – breiktantsuga. Pärast pikka DJ-ingu harjutamist kutsuti ta 2002. aastal muusikat mängima suurematele kooliüritustele. Aja möödudes kutsuti teda ka mitmetele hip-hopi jämmidele ja paljudele teistele suurematele üritustele DJ-ks. Viimaks huvitusid ka mitmed suuremate ja tõsisemate klubide promootorid DJ Ice-C-st.

DJ ICE-C

Lisaks plaatide keerutamisele mitmetes Saksamaa klubides väljastas ta mitu mixtape’i nagu näiteks “Take a ride 1-5” ja “HardKnock vol. 1”, mida toetas ametlikult ka MTV. 2005. aastal sai DJ Ice-C-st kuulsa klubi Triple A Club resident-DJ, mängides igal nädalavahetusel rahvale muusikat. Ice-C on muusikat mänginud ka sellistel võimsatel rahvusvahelistel üritustel nagu NFL Euroopa hooaja Aftergame, Battle of the Year, The Notorious IBE, Funkin Stylez World Finals, Floorwars, Juste Debout, Jammin on Beat, Doyobe, Ruhrpottbattle, Fighting 4 the South ja paljudel teistel. Lisaks on ta resident-DJ ka sellistel iga-aastastel üritustel nagu Cologne Circle, Zitty Breakdown ja Break de Cologne, mis on suurim B-Boy’de võistlus NRW’s.

Aastatel 2006 kuni 2009 sai DJ Ice-C viimaks endale iganädalase raadioshow (Vibelounge) raadiojaamas shoutedFM, millel oli suur hulk fänne ja austajaid. Chris on DJ-na üles astunud mitmetes riikides üle kogu Euroopa.
DJ Ice-C mängib muusikat alati rahva meele järgi mängides erinevat muusikat rnb’st kuni hip-hopini, funkist kuni vanakooli muusikani ning isegi ka natukene house muusikastiili!

“Muusikal ei ole piire…” DJ Cutnice Hollandist

Miraldo Walden, samuti tuntud kui Cutnice, alustas oma DJ-karjääri aastal 1985. Alates sellest hetkest hakkas ta kätt harjutama kohalikel üritustel ning 1990. aastal sai ta oma esimese tasustatud pakkumise Rotterdamis “De Vlerk” klubis.

DJ Cutnize

Kiirelt tõusis DJ Cutnice hinnatud tasemele Hollandi hip-hopi stseenis. Ta sai võimaluse mängida tuntud pidudel nagu Flavour of the Month ja Baroeg. Aastal 1995 pöördus Miraldo tagasi klassikute juurde ning otsis üles oma isa kollektsiooni parimad hitid. DJ Cutnice sõnul oli selle ajastu hip-hop värske ja aegumatu.

Miraldo Waldenit peatakse Hollandi pioneeriks DJ-de hulgas ning ta keerutab plaate sellistel üritustel nagu Dutch Bboy, IBE, Planet Rock, Battle of the Benelux, Spinoff ja paljudel teistel. Tantsijate hulgas on DJ Cutnice teada-tuntud ning tema loomingut kajastatakse mitmetel plaatidel. Tänu talendile ning suurele tööle on kuuldused Miraldo oskustest levinud ka Türki, Saksamaale, Lõuna- Aafrikasse ning ka mujale. Mängides sealsetel mainekatel võistlustel, on Cutnice saanud palju positiivset tagasisidet. Hetkel elab Miraldo Walden Rotterdami linnas Hollandis, kuid pärit on ta Surinamist Lõuna-Ameerikast.

Kaheksandat aasta järjest toimuv JJ-Street Baltic Session kujutab endast nädala jagu meelelahutussündmusi ja võistluste seeriaid — seintepuhastusaktsioonid, ilupäev Witness the Beauty, Urban Kirbuturg, Vogue Ball, tänavakunstisündmus Street Art Jam, erinevad peod ja tantsukoolitused maailma staaridega. Festival kulmineerub finaalpäevaga Nordea Kontserdimajas, kus astuvad üles nii Eesti kui välismaa staarid. Tänavu toimub Baltic Session 5.-11. oktoobrini, päevade kaupa on üritused erinevates paikades üle Tallinna.

Täna on viimane võimalus sellest osa saada! Finaali kava leiab SIIT!

Baltic7

Head Uudised GoodNews