1. Avaleht
  2. Film
  3. Moekunstikino valikus on tänavu Hepburn, Cardin ja Margiela
Moekunstikino valikus on tänavu Hepburn, Cardin ja Margiela

Moekunstikino valikus on tänavu Hepburn, Cardin ja Margiela

Kuuendat korda toimuv moefilmide festival Moekunstikino näitab ka sel aastal moega seotud dokumentaalfilme.

“Audrey” portreteerib armastatud näitlejannat Audrey Hepburni, kes oli tuntud suurepärase stiili poolest ja tegi viljakat koostööd Prantsuse moelooja Hubert de Givenchyga. “Cardini moemaja” (“House of Cardin”) peategelaseks on legendaarne Prantsuse moelooja Pierre Cardin, kes pälvis moemaailma imetluse omanäoliste kollektsioonidega. “Margiela – oma sõnadega” (“Margiela – In His Own Words”) toob avalikkuse ette alati privaatsust hinnanud geniaalse moelooja Martin Margiela – muidugi vaid häälena.

“Tulenevalt praegusest ajast oleme välja valinud vaid kolm väga head dokumentaali, kuid linastuskohti on rohkem kui kunagi varem,” sõnas festivali juht Helen Saluveer. “See, et ka väiksemate linnade publik tunneb moeteemaliste filmide vastu huvi, teeb muidugi vaid rõõmu.”

Seansid toimuvad 18.-31. oktoobrini kinodes Sõprus Tallinnas, Elektriteater Tartus, Amadeus Jõhvi Kontserdimajas ja Viljandi Kogukonnakinos Forum Cinemas Centrumis. Piletid on tänasest müügil kinode kassades ja veebilehtedel. ”Audrey” linastub ingliskeelsena, filmidel ”Margiela – oma sõnadega” ja ”Cardini moemaja” on eesti- ja venekeelsed subtiitrid.

Kinno palutakse tulla vaid neil, kel tervis korras. Kohapeal kiirtesti tegemise võimalus puudub.

Festivali esitleja on Viru Keskus, sponsor Mionetto Eesti, partnerid Prantsuse Instituut, Tallinna kultuuri- ja spordiamet, Eesti Kultuurkapital, Rahva Raamat, Studio GET, ETV2, AD Angels, Jõhvi vald, Viljandi linn ja Fellin. Moekunstikino korraldab MTÜ Kunstiloomus.

Head Uudised GoodNews