1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Moskva Suure Teatri kinoülekannete kevadhooaja avab „Giselle’i“ uuslavastus
Moskva Suure Teatri kinoülekannete kevadhooaja avab „Giselle’i“ uuslavastus

Moskva Suure Teatri kinoülekannete kevadhooaja avab „Giselle’i“ uuslavastus

Eeloleval pühapäeval avab Moskva Suure Teatri balletti ülekannete kevadhooaja Forum Cinemas kinodes uhiuus lavastus ja nägemus ikoonilisest balletist „Giselle“.

„Jaanuarist kuni aprillini on hetkel meie kavades neli Moskva Suure Teatri balletti ja meil on väga hea meel, et saame alustada just selle põneva uuslavastusega, mis sobitub eriti hästi kavas olevate klassikatega „Romeo ja Julia“ ja „Luikede järv“,“ selgitas Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

Pühapäeval, 26. jaanuaril kell 17.00 Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes linastuv „Giselle“ on tuntud koreograafi Aleksei Ratmanski uhiuus lavastus, mis näitab klassikalise tantsu vanimat ja parimat teost uue nurga alt, andes publikule võimaluse ikooniline ballett uuesti avastada.

„Giselle’i“ läbivad suured ja universaalsed romantilised teemad, kui noor talutüdruk Giselle sureb kuuldes, et tema armastatu Albert on teda petnud. Giselle liitub vastumeelselt vilidega, kättemaksuhimuliste petetud pruutide hingedega, kes mõistavad Alberti tantsima, kuni ta sureb kurnatusse.

Veebruaris saavad huvilised kinodes näha absoluutset klassikat „Luikede järv“, mis linastub 23. veebruaril. Ballettiülekannete hooaega jätkab 29. märtsil Moska Suure Teatri tähtede Jekaterina Krõsanova ja Vladislav Lantratovi  kehastatud „Romea ja Julia“ ning 19. aprillil on kavas George Balanchine’i „Kalliskivid“.

Head Uudised GoodNews