1. Avaleht
  2. Melu
  3. NÄEME BLISSTONIAL I DJ Rain Tunger: alkoholivabad peod on mu lemmikkontseptsioon nii peokülalise kui artistina
NÄEME BLISSTONIAL I DJ Rain Tunger: alkoholivabad peod on mu lemmikkontseptsioon nii peokülalise kui artistina

NÄEME BLISSTONIAL I DJ Rain Tunger: alkoholivabad peod on mu lemmikkontseptsioon nii peokülalise kui artistina

Blisstonia alkoholi- ja meelemürkidevabal festivalil muusikat mängiv DJ Rain Tunger sõnab, et sattus esimest korda alkoholivabale peole tänu juttudele, et seal käib palju ilusaid ja rõõmsaid inimesi, kes on üksteise suhtes tundlikud, hoolivad ja austavad ning tantsivad vaid iseendale – keegi ei passi ega arvusta, põrand ei kleebi, vetsud ei uputa, üritus algab varakult ning lõppeb enne südaööd, seega öö ja päev ei lähe sassi ega ole pohmakat. Kuid mis peamine – muusika on üliäge.

Eesmärk luua muusikalist rännakut

“Nende juttude järgi tekkis huvi ka ise seda kõike kogeda ja osalesin üritusel, kus tookord mängis Taivo Peterson ning sain juttudele kinnituse, et just nii ongi,” räägib ta ja lisab, et tänu sõprade usaldusele ja toetusele proovis kätt ka ise. Sellest ajast on alkoholivabad ekstaatilise tantsu peod tema lemmikkontseptsioon nii peokülalise kui artistina.

Tunger sõnab, et need peod on tema elu muutnud väga palju. “Ekstaatiline tants istub mul sügaval südames. Artistina pakub see üritus mulle alati suurt väljakutset. Kuidas kujundada need kolm tundi? Kuidas teha see kõik huvitavaks, kaasahaaravaks, ühtlaseks tervikuks, nagu rääkiksin lugu, millel on loogiline algus, lõpp ning kõik selle vahele mahtuv. Minu eesmärk on luua muusikalist rännakut, mis on omavahel ülihästi põimitud, nii rütmiliselt kui ka harmooniliselt, täis muutusi ja huvitavat repertuaari. Midagi, mille järgi on kihvt tantsida ja lihtsalt kuulata,” selgitab ta.

Muusika kui sisemine kompass

Tunger sõnab, et tema sisemiseks kompassiks on muusika, millel on hea ja tõstev energia ning on elav ehk muutusterohke. “Kindlasti mängin tempoga ja kasutan erinevaid žanreid, nii maailma-, šamanistliku-, ja folkmuusika elementidega muusikat kui ka rütmilist elektroonilist modernset muusikat,” kirjeldab ta enda DJ-tööd.

Tunger tundis huvi DJ töö vastu juba varajases eas, 15-16 aastaselt, kui Eesti underground muusikamaastik jõulisemalt pead tõstis. Alustasin Dnb DJ-na ja hiljem läksin üle house muusikale. Tänaseks on minust saanud suur melomaan, kogun erinevat maailmamuusikat ning kombineerin seda modernse elektroonilise tantsumuusikaga,” räägib ta.

Head Uudised GoodNews