1. Avaleht
  2. Film
  3. Näitleja Maris Nõlvak vaatab tagasi möödunud aastale: luban endal süütundeta puhata ja elust rõõmu tunda
Näitleja Maris Nõlvak vaatab tagasi möödunud aastale: luban endal süütundeta puhata ja elust rõõmu tunda

Näitleja Maris Nõlvak vaatab tagasi möödunud aastale: luban endal süütundeta puhata ja elust rõõmu tunda

Noore ja talendika Linnateatri näitleja Maris Nõlvaku tähelend algas juba 2014. aastal peaosalisena mängufilmis “Kirsitubakas”. Lisaks mitmele nimekale rollile nii filmimaailmas kui Linnateatri lavadel, astub näitlejanna Priit Loogi kõrval üles telesarjas “Papsid”.

Maris Nõlvak. Foto: Siiri Kumari

Näitlejast lavastajaks

Möödunud aasta tõi Maris Nõlvaku ellu palju tööd, uusi kogemusi ja elamusi. Näiteks, proovis ta näitlejatöö kõrvalt esmakordselt kätt ka lavastamises. “Sain möödunud suvel võimaluse lavastada ühe episoodi Andres Maimiku ja Rain Tolgi seriaalis “Sassis”. See avardas mind näitleja ja inimesena ning mõjus kui sõõm värsket õhku,” meenutab Nõlvak põnevat väljakutset. Maris peab oma möödunud aasta suurimaks saavutuseks oma eluvaate muutumist – ta lubab endal süütundeta puhata ja elust rõõmu tunda.

Aeg mõtete korrastamiseks

Hetkel näeb Marist mitmes Linnateatri tükis nagu näiteks veebruarikuus esietendunud Marta Aliide Jakovski südantliigutavas lavastuses “Poiss, kes nägi pimeduses”. Aprillikuus teeb Nõlvak kaasa ka Kersti Heinloo lavastuses “Liblikapüüdija” ning suve saabudes näeb teda Alo Kõrve lavastuses “Sünnipäevapidu”. Kiire töötempo kõrval peab näitleja kõige olulisemaks und, sest nii taastuvad Nõlvaku sõnul tema keha ja vaim kõige paremini.

Näitleja jagab, et praegune pime aeg ja hall pilvine taevas soosivad kodus teetassi taga istumist ja mõtete korrastamist. Tema meelel on ka praeguseks pea aasta kestnud sõda Ukrainas, mis tekitab sisimas ooteloleku ja raskuse tunde. “Mille ootel olen, ei oska isegi täpselt öelda,” lisab näitleja, kuid soovib, et suudaks sisendada nii endasse kui ka teistesse inimestesse usku, lootust ja armastust, et see keeruline tunne endast lahti raputada.

Maris Nõlvak. Foto: Siiri Kumari

Roll, mis viis ajas tagasi

Maris astub üles humoorikas draamasarjas “Papsid”, mis toob vaatajateni nelja papsi loo üheskoos nende murede ja rõõmudega. Nõlvaku tegelaskuju Emma on töönarkomaanist juristi abi, kes töötab lahutusadvokaadi Aleksi (Priit Loog) alluvuses. Terava keele ja ratsionaalse mõistusega Emmal tuleb tööülesannete kõrvalt päästa ka oma naistemehest ülemuse elu ja karjääri. Nõlvaku sõnul meenutab tegelaskuju külge temast endast, millega ta on pidanud sõbraks saama ja samas ka lahti laskma. “Olen suure osa oma võrdlemisi lühikesest elust olnud töönarkomaan ja perfektsionist,” räägib Maris ning nendib, et tänu Emmale on tal avanenud võimalus selle osaga endast taas kohtuda ja võrrelda, mil moel ta muutunud on.

Võtetele tagasi vaadates meenutab Maris lõdisevat võttepäeva õues, kui puhus jäine tuul, mis pani ninast ja silmist vee voolama nii temal kui ka kolleegil Priit Loogil. Lõikava tuule käes õhukeste üleriiete ning paljaste peadega hakkasid hambad iga paari minuti järel külmast lõgisema. Marise sõnul oli keha kui ellujäämirežiimil ning aju keeldus keskendumast muule kui sooja otsimisele. Lõppkokkuvõtes said kaadrid filmitud ning tänu võttemeeskonna tublile tööle õnnestus näitlejatel kopsupõletikuta pääseda.

Head Uudised GoodNews