1. Avaleht
  2. Film
  3. “Õiglus 2” asub tegutsema – HÕFF pakub kiirtestimise võimalust
“Õiglus 2” asub tegutsema – HÕFF pakub kiirtestimise võimalust

“Õiglus 2” asub tegutsema – HÕFF pakub kiirtestimise võimalust

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali saavad tänavu külastada ainult need vaatajad, kes on COVID-19 vastu vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või esitavad negatiivse testitulemuse.

Alates 9. augustist on koroonatõend vastavalt valitsuse korraldusele kohustuslik rohkem kui 50 külastajaga sise- ja rohkem kui 100 külastajaga väliüritustel. Neile, kes soovivad 13. augustil algavale festivalile tulla, aga ei ole vaktsineeritud või COVID-19 haigust läbi põdenud, pakub HÕFF kiirtestimise võimalust. „Üritame teha kõik, et festivalilkäik oleks võimalikult turvaline,” ütles festivali juht Helmut Jänes.

Tõend on kohustuslik ka esimest korda avatavas õuekinos, kuhu tuleb 200 kohta ja sissepääs on tasuta. Ära jääb tänavu traditsiooniline avarongkäik, mille puhul on ohutusreegleid keeruline täita.

Festivali avab Raul ja Romet Esko ninja-põnevik „Vennad Toshibas – ninja-kaksikute sünd”. Ekraanile jõuab ligemale 30 pikka õudus-, ulme- ja põnevusfilmi rohkem kui kümnest riigist, lisaks mitu lühifilmide kogumikku. Festivali fookuses on Poola ulmekirjanik Stanisław Lem, kelle sünnist möödub tänavu 100 aastat. Festival tähistab sõna „robot” 100. sünnipäeva laste ulmeretroga: telelavastus „Rops” ja telefilm „Elektrooniku seiklused”. Esimest korda selgitatakse välja parim ulmefilm ja teist korda parim Eesti žanrifilm.

Mullu virtuaalsel HÕFF-il linastunud Toomas Aria õhinapõhine märulifilm “Õiglus” tekitas meedias paraja furoori ja seda hakati juba ette nimetama kultuslikuks. Film, mis rääkis ebaõiglaselt vangis istunud Ahtost (Toomas Aria), kes tahab pärast vabanemist jalule seada õigluse, lausa karjus järje järele. Nüüd on see tehtud – koroona kiuste! Rohkem kui aasta kestnud töö tulemus, ahjusoe “Õiglus 2” esilinastub lõpuks HÕFF-i publiku ees.

Film räägib korrumpeerunud politseinikust, kes aitab narkoärikatel vanglast põgeneda. Maffia eesmärk on neid esimeses osas reetnud ja nüüd Soome kallima (Helen Kõpp) juurde pagenud Ahto tabada. Algab action, kust ei puudu kiired autod, tulirelvad, plahvatused ega ka romantika…

Publikuga kohtuvad režissöör Toomas Aria, operaator-monteerija Taavo Vellend ja näitlejad Martin Aria, Anders Renke, Merike Värik, Jurjo Võisula, Helen Kõpp, Andres Puss ja Kristiina Asuja.

Head Uudised GoodNews