1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. OLED MÄNGUHUVILINE? Tule mängi video- ja lauamänge moodsas Viimsi kinos!
OLED MÄNGUHUVILINE? Tule mängi video- ja lauamänge moodsas Viimsi kinos!

OLED MÄNGUHUVILINE? Tule mängi video- ja lauamänge moodsas Viimsi kinos!

MängimeSuurelt08. novembril toimub Viimsi kino kolmes erinevas saalis video- ja lauamängudele pühendatud üritus, kust saab osa võtta terve perega. Avatud mõtlemisega Viimsi kino juhtkonna ja septembris loodud Hobbygamer OÜ eestvedamisel kroonitakse kohapeal ka FIFA 15 Eesti meister.

Üha kiiremini arenev video- ja lauamängude maailm loob uusi võimalusi paljudele Eesti noortele. Suve alguses avatud Viimsi kinos toimuv üritus nimega „Mängime Suurelt“ toob paljud populaarsed videomängud otse kinoekraanile ja annab võimaluse igas vanuses mängurile enda oskused proovile panna. Põhirõhk üritusel jääb siiski videomängudele ja võistlustele, kuid kohapeal saab proovida erinevaid video- ja lauamänge ning ka ise enda oskuseid proovile panna.

Kokku toimub 15 erinevat võistlusmängu, kus parimatele antakse auhinnad. Suure tähelepanu pälvib FIFA 15 turniir, kus selgub esimest korda Eesti parim ning mille võitja läheb koju karika ja Playstation 4 konsooliga. Teisel kahel suurel ekraanil on Killer Instinct ja Forza Horizon 2 mängud.

Ülejäänud kino on täidetud väiksemate ekraanidega, kus saab terve päeva jooksul proovida uusi mänge, vanu retromänge, lauamänge, virtuaalreaalsusprille Oculus Rift DK2 ning muidugi on igal pool võimalus oma tulemuski kirja panna, et võib-olla päeva lõpus mõne laheda auhinnaga koju minna.

„Üritame kogu Hobbygameri esimese ürituse ehitada ülesse selliselt, et tervel perel oleks midagi teha. Paneme ülesse klassikalise partide tulistamise mängu, kitarrimängu, tantsumängu, rallitooliga vormel-1 kihutamise ja väga lõbusad lauamängud. Hinnaguliselt ootame kohale mõnisada külastajat ja loodame, et sellest saab alguse Eesti ja rahvusvahelise e-spordi arendustöö“ lisas Raiko Puust.

„Samas tahame ka, et ennast tunneksid hästi ka mänguri identiteediga samastuvad inimesed. Tänapäeval on mängudest kui tegevusest kasvanud välja pigem elustiil. Cosplay, fantaasia-ja ulme huvi on vaid vähesed nähtused, mis sellega kaasnevad. Ka Viimsi kinos on plaanis teha Cosplay võistlus, mis siiani on olnud suures mahus veel vaid Animatsuri üritusel. “ lisas juurde Erik Kesa

Üritus algab laupäeval kell 10:00, kui avatakse Viimsi kino uksed ja lõpeb orienteeruvalt 17.00. Osadele võistlusmängudele on piiratud arv kohti ja neile saab ennast eelregistreerida või kui kohti jagub, siis kohapeal. Kino juures on tasuta parkimine, vanusepiirangut ei ole ja kohapealt on võimalik osta süüa/juua.

Ürituse pilet maksab 5 eurot.

Rohkem infot: www.hobbygamer.ee
„Mängime Suurelt“ Facebook’is

Hobbygamer OÜ loodi septembris 2014 eesmärgiga koondada väga laialivalgunud video- ja lauamängu aktiviste, lootuses tõsta mängimise populaarsust ja näitamaks, et mängijaks olemine on lahe.

Head Uudised GoodNews