1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Õunaaiakontserdil esineb Mari Jürjens
Õunaaiakontserdil esineb Mari Jürjens

Õunaaiakontserdil esineb Mari Jürjens

Omanäolised õunaaiakontserdid kutsuvad juba kolmandat aastat ühe Võrumaa põlistalu puude alla (muinas)lugude ja ehedate helide maailma. Räägitakse sellest, mis oluline: sõprusest, armastusest, vabadusest, koos olemisest ja koos kulgemisest.

Imelise sissejuhatuse saabuvasse suvesse teeb õunapuude õitsemise aegu särasilmne Mari Jürjens. Kõikidel õhtutel astub koos muusikutega üles jutuvestja Piret Päär, kes alustab kaks tundi enne kontsredi algust. Lugudevestmine algab kell 18, kontsert kell 20.

Mari toob õunaaeda kaasa omad laulud, lood ja mõtisklused. Just. Vahel saab ja peab ka iseeneses mõtisklema. See muusika pajatab aja kulgemisest, lapsepõlvest, suureks kasvamisest, inimeseks olemise kergusest ja keerukusest. „Kujutlen, et pole ilusamat aega ja kohta oma kogutud mõtete ja tunnete jagamiseks kui õitsvate õunapuudega Lõuna-Eestis,“ ütleb Mari ja küllap on tal tuline õigus. Maikuu keskpaik on aeg, mis võtab talveunest ärkaval eestlasel salamahti hinge kinni… nii ilus on!

Piret Päär toob kuulajateni lugusid nii kohalikust pärimusest kui ka mujalt. Ta on olnud Jutukooli eestvedaja ja professionaalne jutuvestja juba veerand sajandit. Lood, mis Pireti kaudu meieni jõuavad, kannavad teise aega ja ruumi ning toovad siis teadjamana tagasi.

Piknik-kontsertidele on oodatud igas vanuses muusika- ja loodusesõbrad. Kaasa võib võtta oma piknikukorvi ja -teki, lõkke ja lugude kõrvale saab osta kohapealt kerget kehakinnitust (tasumine sularahas).

Kontserdipaika Haukal võib julgelt veidi varem kohale tulla või metsaradadel uidata. Pärast kontserti saavad soovijad jääda telkima ning avastada Pokumaad ja Pokukoda rahulikult ka järgmisel päeval.

Head Uudised GoodNews