1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Parimate dokfilmide nimistus olev “Crumb” linastub Sõpruses
Parimate dokfilmide nimistus olev “Crumb” linastub Sõpruses

Parimate dokfilmide nimistus olev “Crumb” linastub Sõpruses

Crump16. veebruaril kell 19 ja 21. veebruaril kell 15 kinos Sõprus 1960-ndate aastate legendaarse karikaturisti Robert Crumbi elu ja loomingut käsitlev dokumentaalfilm. “Crumb” on paeluv, naljakas ja ka üsna meeli häiriv teos, mis viimased kümnendid on hoidnud jõuliselt kohta “maailma parimate dokifilmide esiviisikus”.

Tavaliselt selliseid filme ei tehta, sest Robert Crumbi sugustele geniaalsetele, kuid äärmiselt privaatsetele kunstnikele ei pääse ju kuidagi külje alla. “Crumbi” suitsiidile kalduval režissööril Terry Zwigoffil aga vedas, kuna Robert Crumbil hakkas tast lihtsalt niivõrd hale, et lubas lohutuseks Terryl dokiprojekti kallal nokitseda.

Crumbi loodud kultuslike koomiksikangelaste nimistusse kuuluvad nii Kass Fritz kui Mr Natural. Kõigi koomiksisarjade salategelasteks on aga tema poisipõlve seksuaalsete fantaasiate peakangelased jänesepoiss Bugs Bunny ning džunglikuninganna Sheena, kellede varjud hõljuvad kogu kunstniku loomingu kohal. Härra Crumb paljastab pikantses filmis muidugi palju enamat kui oma kiindumuse pikakõrvalistesse.

16. veebruaril juhatab filmi sisse Tristan Priimägi.

Tutvustust näed SIIT!

Head Uudised GoodNews