1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Pärnu tähistab Raimond Valgre 100. juubelit
Pärnu tähistab Raimond Valgre 100. juubelit

Pärnu tähistab Raimond Valgre 100. juubelit

6. juulil algusega kell 19 tähistab Pärnu linn Raimond Valgre 100. juubelit suurejoonelise kontserdiga “Kummardus Valgrele”, mis toimub Ammende Villa aias.

Tänavu juba üheteistkümnendat aastat toimuv “Kummardus Valgrele” on Pärnu suve üks olulisem muusikasündmus, kus läbi aastate on üles astunud rida Valgre loomingut tutvustavaid artiste.

“Kontserdi ideeks on hoida ja meenutada 1930-ndate Pärnu kuurordi suvemälestusi ning hoida alal ja väärtustada armastatud muusiku ja helilooja Raimond Valgre loomingut ka tänapäeval,” rääkis kontserdi produtsent Elina Kask.

Raimond Valgre suurel juubeliaastal teevad kummarduse tema muusikale valik armastatud artiste Eesti publiku tänastest lemmikutest. “Üles astuvad artistid, kellest osad laulavad Valgret suure tõenäosusega ainult sellel ühel korral, sellel ühel kontserdil – näiteks Marten Kuningas või Karl-Erik Taukar,” lisas Kask.

Oma tõlgenduse Valgre lugudest toovad kuulajateni veel Lenna Kuurma, Ines, Koit Toome ja Endla teatri näitleja Tambet Seling. Valgre ühte tuntumat laulu “Muinaslugu muusikas” esitab rahvusvahelise Pärnu I popp- ja jazzlauljate konkursi võitja, kes kuulutatakse välja paar tundi enne kontserdi algust.

Raimond Valgre muusika vahele jutustab armastatud heliloojast, suvest ja Pärnust lugusid Tambet Tuisk. Soliste saadab Pärnu Linnaorkester Mart Sanderi juhatusel.

Viimast korda antakse Pärnu Rotary Klubi poolt kontserdil üle traditsiooniline Valgre pronksist kuju isikule, kes on silma paistnud Raimond Valgre loomingu väärtustamisel ning hoidmisel. Laureaat selgub kontserdil.

Raimond Valgre juubelikontserdi esinejaid ja külalisi majutavad Ammenda Villa ja Estonia Spa hotell, mõnusa kontserdimeeleolu loob Austraalia veinitootja Jacob’s Creek, kontserdi õnnestumisse panustab ka Pariisi Vesi.

Lähemalt saab “Kummardus Valgrele” juubelikontserdiga tutvuda siin:
www.kummardusvalgrele.ee

Head Uudised GoodNews