1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Pärnumaal tunnustati Margit ja Anti Merila perekonda
Pärnumaal tunnustati Margit ja Anti Merila perekonda

Pärnumaal tunnustati Margit ja Anti Merila perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas täna koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Pärnumaal esile tõstetud Margit ja Anti Merila perekonda Varbla vallast Tõusi külast.

Margit ja Anti Merila perekond pälvis tunnustuse innuka külaelu edendamise ja kohaliku kogukonna aktiivse kaasamise eest ühistegevusse. Margit ja Anti Merila koos kolme lapsega on olnud Paadrema külaseltsi peamised eestvedajad. Nende initsiatiivil arendati aastatel 2002-2009 Paadrema külaseltsingu  tegevust, rajati rannavolle plats ja remonditi rahvamaja noortetuba.

Aastatel 2009-2013 on ühiselt korraldatud Paadrema külaseltsi tegevust: projektitoetuste  abil renoveeriti Paadrema algkooli maja külamajaks ning sisustati kangastelgede, klaasisulatusahju ja piljardilauaga, samuti rajati lastetuba ning kontoriruumid seltsile.

Perekond Merila on iga-aastase kodukandipäeva eestvedaja ja korraldaja.

Lisaks aitasid Merilad korraldada 2012. aastal kohalikku suvist suurüritust Kidise tiigimuusika kontserti (osales ligi 700 inimest) ja 2013. aasta talvist Kidise jõulumuusika kontserti Paadrema vanas töökojas (osales ligi 300 inimest). Perepoeg Marten on olnud ka küla noortetoa ürituste algataja, korraldaja ja projektijuht.

Head Uudised GoodNews