1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Paul Mägi pälvis Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2013
Paul Mägi pälvis Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2013

Paul Mägi pälvis Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2013

Foto: Vanemuise teater
Foto: Vanemuise teater

Vanemuise teatri muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi pälvis Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2013. aastal tehtud laiahaardelise töö eest nii Eestis kui ka välismaal.

Paul Mägi on Vanemuise teatri muusikajuhi ja peadirigendi ametis kolmandat hooaega. Alates 2004. aastast töötab Mägi ka Uppsala Kammerorkestri kunstilise juhi ja peadirigendina, ta on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia orkestridirigeerimise professor ning aastast 2013 Rootsi Kuningliku Muusikaakadeemia liige.

Möödunud aastal lisandusid Vanemuise repertuaari kaks ooperit – Pjotr Tšaikovski „Jevgeni Onegin“ ja Tauno Aintsi „Rehepapp“. Paul Mägi on mõlema ooperi muusikajuht ja dirigent. Lisaks andsid Vanemuise sümfooniaorkester ning ooperikoor maestro Mägi dirigeerimisel arvukalt kontserte, mis toimusid „Muusikateater 130“ tähe all.

Üks neist toimus esmakordselt väljaspool Eestit, Riia Toomkirikus. 14. septembril 2013 kandsid Vanemuise Sümfooniaorkester, tunnustatud solistid Lätist, Leedust, Saksamaalt ja Eestist, Vanemuise ooperikoor ja Tartu Noortekoor maestro Paul Mägi dirigeerimisel ette Felix Mendelssohni oratooriumi „Elias“.

Vanemuise Sümfooniaorkester plaadistas 2013. aasta mais Paul Mägi käe all kaks Eesti sümfoonilise muusika paremikku kuuluvat teost: Villem Kapi Sümfoonia nr 2 c-moll ning Artur Kapi „Fantaasia viiulile orkestrile teemal B-A-C-H“, kus solistipartiid mängib orkestri kontsertmeister Kristel Eeroja-Põldoja.

Head Uudised GoodNews