1. Avaleht
  2. Film
  3. Peeter Rebase debüütmängufilm “Tulilind“ esilinastub Eestis 29. oktoobril
Peeter Rebase debüütmängufilm “Tulilind“ esilinastub Eestis 29. oktoobril

Peeter Rebase debüütmängufilm “Tulilind“ esilinastub Eestis 29. oktoobril

Peeter Rebase mängufilm „Tulilind“ jõuab kodumaise publiku ette 29. oktoobril.

„Tulilind“ on tõestisündinud lool põhinev romantiline põnevusfilm, mille tegevus leiab aset 1970. aastatel Nõukogude Liidu okupeeritud Eestis.

“See on keelatud armastuse lugu, mis võiks meie publikut puudutada eriliselt veel seetõttu, et tõsielusündmustel põhineva filmi tegevus leiab aset siinsamas väikeses Eestis,” räägib Peeter Rebane, kelle esimese täispika mängufilmi keskmes on Haapsalu sõjaväebaasis aega teeniv reamees Sergei, kes kompab armastuse ja sõpruse piire ning satub ohtlikusse armukolmnurka. „Tõeline armastus ei hooli ajast, kohast ega riigikorrast,“ rõhutab Rebane.

Film põhineb paari aasta eest meie seast lahkunud Vene näitleja Sergei Fetissovi elulooraamatul. “Veetsime Sergeiga palju tunde koos Moskvas, et koguda kokku selle emotsionaalse loo detailid. See oli tema, kes palus, et meie film räägiks tõelisest armastusest, mitte poliitikast,“ lisab Rebane.

Järgmisel nädalal toimuv Eesti esilinastus on ühtlasi ka maailma esilinastus tavapublikule. Film on tänaseks osalenud juba 27 festivalil ja veel paarkümmend festivali ootab ees.

„Tulilind“ on Harvardi lõpetanud ja Lõuna-California Ülikoolis end täiendanud Peeter Rebasele režissöörina esimene täispikk mängufilm. Stsenaariumi autorid on Peeter Rebane ja Tom Prior, produtsent Brigita Rozenbrika, operaator Mait Mäekivi, monteerija Tambet Tasuja, helirežissöör Matis Rei. Filmi tootjaks on Peeter Rebase ja Adam Brummondi asutatud The Factory ja Londoni produktsioonifirma No Reservations Entertainment. Tootmist Eestis toetas Eesti Filmi Instituut.

Head Uudised GoodNews
tags: