1. Avaleht
  2. Film
  3. Pirita kinoõhtud alustavad uut hooaega
Pirita kinoõhtud alustavad uut hooaega

Pirita kinoõhtud alustavad uut hooaega

Neljapäeval, 27. augustil algusega kell 18 on piritalastel võimalus vaadata Pirita vaba aja keskuses Eesti dokumentaalfilmi “Südamering”.

Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati sõnul läksid Pirita kinoõhtud möödunud talvel hoogsalt käima ja plaanis on filmide näitamisega Pirita vaba aja keskuses jätkata. „Alustame uut hooaega kodumaise dokumentaalfilmiga “Südamering”. Eelmisel aastal kinodesse jõudnud ja soojalt vastu võetud filmi on Pirita elanikel nüüd võimalus vaadata oma kodu lähedal,” tõdes Liinat ja lisas, et mis oleks veel sobivam uue hooaja avamiseks kui Eesti oma film.

“Südamering” on dokumentaalfilm rühmast täiskasvanutest ja nende lastest, kes otsustasid loobuda harjumuspärasest elukorraldusest ning asutasid Eesti esimese teadliku ökokogukonna. Nad panid oma säästud kokku ja ostsid kamba peale vana mõisakompleksi, poollagunenud hooned ja põllumaad. Kokku kolis elama viis peret, 12 täiskasvanut ja 6 last. Režissöör Margit Lillak jälgis nende elu viie aasta jooksul – alates sissekolimisest mõisakompleksi kuni rühma dramaatilise lahkuminekuni.

Linnaosavanem sõnas, et kinoõhtud Pirital toimuvad kord kuus ning vaba aja keskuse saalis näidatakse kas uusi Eesti filme või väärtfilme maailmast. Lisaks põhiseansile alustab septembris ka beebikino.

Kinoõhtu Pirital algab neljapäeval kell 18.

Head Uudised GoodNews