1. Avaleht
  2. Festival
  3. PÖFF Black Roomi meistriklasside mentoriteks on tippfilmikunstnikud
PÖFF Black Roomi meistriklasside mentoriteks on tippfilmikunstnikud

PÖFF Black Roomi meistriklasside mentoriteks on tippfilmikunstnikud

PÖFF Black Roomi meistriklasside ja filmikunstnikele loodud töötubade õppeprogramm on pühendatud filmi visuaalsele keelele. Kunstiosakonna loometöö kaudu avavad ja analüüsivad rahvusvahelised tegijad filmi visuaalse maailma loomise olemust, põhimõtteid ja sisuloomet.

Nädalane õppeprogramm, mis kestab 16.–21. novembrini, on osa PÖFFi raames toimuvast filmitööstusüritusest Industry@Tallinn & Baltic Event. Black Roomi programm on loodud koostöös Euroopa Filmiakadeemiaga.

Virtuaalses paviljonis toimuvaid meistriklasse on oodatud kuulama kõik filmihuvilised. Black Roomi õppeprogrammis osalemine on tasuta ja toimub konkursi alusel, kuhu on oodatud kandideerima kõik Eesti alustavad ja kogenud filmikunstnikud. Kandideerimiseks tuleb saata lühike elulookirjeldus soovituslikult koos portfoolioga aadressile elise.eimre@poff.ee.

Programmi mentorite ridadest leiab erineva spetsialiseerumisega oma ala tipptegijaid. Black Roomi esimene mentor Simon Weisse mudelitena loodud maailmad on tuntud eeskätt Wes Andersoni filmidest „The Grand Budapest Hotel” ja „Isle of Dogs”. Praegu on Weissel käsil „Matrix 4”, kus tema tööks on juhtida rekvisiitide osakonda.

Lisaks õpetab auhinnatud Suurbritannia filmikunstnik Jacqueline Abrahams tähendusliku visuaalse keele loomist ja piiritu fantaasia piiranguid filmide produktsiooni kontekstis. Abrahamsi tuntuimad filmid on „The Lobster” ja „Lady Macbeth”. Samuti õpetab auhinnatud Itaalia filmikunstnik Emita Frigato filmikunstniku tööd žanri raamides, keskendudes seeläbi vesternitele. Frigato looming on auhinnatud filmidega „Happy as Lazzaro” ja „Wondrous Boccaccio”.

Koostöös ajakirjaga Variety toimub Black Roomi mentorite ja Saksamaa tunnustatud stsenaristidega paneelvestlusena meistriklass, mis analüüsib filmi kujunemist sõnast visuaalseks keeleks. Lisaks saab koostöös Loomeinkubaatoriga toimuva tasuta osalusega meistriklassis õppida loovtöötaja personaalse brändi kujundamist.

PÖFF Black Roomi programm toimub virtuaalselt ja inglise keeles.

PÖFF Black Roomi kava leiab siit.

Head Uudised GoodNews