1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Põlvamaa aasta isa on Friedel Ani
Põlvamaa aasta isa on Friedel Ani

Põlvamaa aasta isa on Friedel Ani

POlvamaa aasta isa on Friedel Ani
Põlvamaa aasta isa koos laste ja lastelaste ning Põlva maavanem Ulla Preedeni ja naiskodukaitse Põlva ringkonna esinaise Esti Taaliga
Foto: Põlva Maavalitsus

7. novembril kuulutati Põlva maavalitsuse saalis välja Põlvamaa aasta isa, kelleks pärjati Valgjärve vallas elav kolme lapse isa ja kuue lapselapse vanaisa Friedel Ani.

Aasta isa tütar on oma isa iseloomustanud järgnevalt: “Meie isa on eriline. Ta annab endast kõik. Vahel tundub justkui ta enesele aega ei võtagi, ent ei ta annab seda ka endale, nõndasamuti kui teistele ning lisaks ajale annab isa nii endale kui teistele võimaluse uuesti proovida.”

“Isa teab, et ajal on ots või äär ja ta on õpetanud meid aega väärtustama. Vihjeid meeldib ka isale anda. Vahel on hiiglama tüütu, et pool lauset peab temaga vesteldes ise välja mõtlema või ridade vahelt lugema, ent see on tema moodus kaaslastele aega anda.”

Kokku esitati Põlvamaa aasta isa konkursile 14 kandidaati, kes kõik koos peredega tänasele vastuvõtule kutsuti. Konkursi korraldas Naiskodukaitse Põlva ringkond koostöös Põlva maavalitsustega.

“Ma olen väga tänulik, et Põlvamaa naiskodukaitsjad on võtnud selle tunnustamise traditsiooni vedada, sest ütlemata soe tunne oli lugeda kõiki neid kirjutisi. Olen enam kui kindel, et komisjonil, kes otsuse langetama pidi, selle ühe ja ainsa valimisel, polnud kerge,” sõnas maavanem Ulla Preeden.

“Kõik need rohked ürituste korraldused ja maakondlikul tasandil märkamised, ei ole midagi selle kõrval, mida saab teha oma pere. Märgake, hoidke ja tunnustage oma isasid. Head saabuvat isadepäeva!”

Põlvamaa aasta isa aunimetus antakse isale, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last. Aasta isa on oma töös pädev ja tunnustatud ning perekonna väärtustamisel heaks eeskujuks ka väljaspool kodu.

Head Uudised GoodNews