1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Positivus festivalil esinevad The Xx, Crystal Castles ja Efterklang
Positivus festivalil esinevad The Xx, Crystal Castles ja Efterklang

Positivus festivalil esinevad The Xx, Crystal Castles ja Efterklang

Seitsmendat korda toimuval Positivus festivalil esinevad palju tunnustust pälvinud The xx (UK), plahvatuslik Kanada duo Crystal Castles (CA), Taani indie rock bänd Efterklang (DK), instrumentaalset muusikat viljelev Elektro Guzzi (AT), võluv Foxes (UK) ja lätlaste kultusbänd Jauns Mēness (LV).

Festival leiab aset 19.-21. juulil Salacgrivas, Lätis.

Londonist pärit elektro pop bänd The xx on eelmise aasta üks tunnustatumaid bände – nii fännide kui muusikakriitikute poolt. 2009. aastal ilmunud omanimelise debüütalbumiga vallutas The xx edetabeleid ning kinnitas muusikamaailmas kanda kui väga andekas ja tugev pop-artist.

Toores ja taltsutamatu energia, mida lausa kiirgab Crystal Castles’i laulja Alice Glass, on kahtlemata bändi esinemise juures üks intrigeerivamaid komponente. Kanada muusik Alice Glass ja produtsent Ethan Kath alustasid koostööd 2004. aastal ning on sellest ajast peale loonud palju heakskiitu pälvinud eksperimentaalseid elektro-biite.

Foxes on paljulubav Briti muusikaprojekt, milles osalevad vokalist Louisa Rose Allen ning kitarrist Sam Dixon. 2011. aastal andis Neon Gold Records välja bändi esimesed kaks singlit – “Youth” ja “Home”, neile järgnes EP “Warrior” (2012). Allen on justkui osav võlur, kes suudab luua igatsevaid ja unelevaid pop-meloodiaid, mis viivad kuulajate mõtted rändama kaugetesse ja imelistesse paikadesse.

2004. aastal loodud Austria ambient instrumentaal-techno triosse Elektro Guzzi kuuluvad Bernhard Breuer, Bernhard Hammer ja Jakob Schneidewind.

Muusikud ei kasuta esinedes arvuteid ega sämpleid, vaid loovad elavat techno-muusikat, kasutades ainult pille.

Üks Taani edukamaid bände, Efterklang, on alternatiivne folk-pop-rock bänd Kopenhaagenist. 2000. aastal tegevust alustanud bändi liikmeteks on laulja Casper Clausen, bassist Rasmus Stolberg ja elektroonika-guru Mads Brauer.

Loomingulist triot toetab live-esinemistel tavaliselt 6-8-liikmeline bänd.

Jauns Mēness andis hiljuti kaks väljamüüdud kontserti Riias, Palladium kontsertklubis. See 90ndate kultusbänd jätkab oma loomingulise töö 25. juubeli tähistamist esinedes Positivus festivalil.

Baltikumi suurim muusika- ja kunstifestival Positivus 2013 toimub 19., 20. ja 21. juulil Salacgrivas, Lätis. Piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides ja kodulehel www.piletilevi.ee.

Positivusel on üles astunud Keane, Manic Street Preachers, The Vaccines, Damien Rice, Instrumenti, Muse, Travis, Ewert and The Two Dragons, Editors, Scissor Sisters, OK GO, James, Röyksopp, Brainstorm, Hurts, Mark Ronson & The Business Int., Moby, Fatboy Slim ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews