1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Raadio 2 aastahiti konkursi võitis Smilers
Raadio 2 aastahiti konkursi võitis Smilers

Raadio 2 aastahiti konkursi võitis Smilers

Raadio 2 aastahiti konkursi võitis SmilersRaadio 2 konkursi Aastahitt 2013 võitis kodumaiste lugude arvestuses võitis Smilersi laul “Mojito”, mis kogus 796 häält.

Teise koha sai Karl-Erik Taukar looga “Seitsme tuule poole”, mis kogus 771 häält ja kolmandaks jäi 568 häälega Põhja-Tallinna laul “Küsin endalt nõu”, teatas Eesti Rahvusringhääling BNS-ile.

Välismaiste lugude arvestuses võitis Rootsi artist Avicii lauluga “Wake Me Up!”, mis kogus 682 häält. Avicii sai ka kolmanda koha looga “Hey Brother”, mis kogus 390 häält. Teisele kohale tuli 437 häälega Miley Cyrus lauluga “Wrecking Ball”.

Lemmiklaulude poolt tuli 5300 häält, enamus elektrooniliselt, aga saabus ka seitse postkaarti, kaks faksi, üks kiri ja üks telegramm.

“R2 Aastahitt on väheseid sündmusi, kus laul saab tunnustuse oma fännidelt. Ja meil Raadio 2-s on võimalik seda vahendada ning tunnustada muusikuid nende töö eest. Meie jaoks on oluline see, millist popkultuuri keskkonda, mille mõjuväljas me igapäevaselt viibime, nende looming tekitab,” kommenteeris Raadio 2 Aastahiti peaprodutsent Heidy Purga.

Karl-Erik Taukar võitis oma lauluga “Seitsme tuule poole” ka uue tulija tiitli. Aasta demo auhinna võitis taskusse Tommy Cash looga “Dusk/Guez Whoz Bak” ja Raadio 2 toimetuse lemmikuks sai Elephants From Neptune, kes esitas loo “Blue Lightning”. Esmakordselt anti välja aasta sündmuse auhind, mille võitis Robbie Williamsi kontsert Tallinna lauluväljakul.

Raadiokuulajate valitud “unistuste bänd” astus ainulaadses koosseisus lavale vaid korra: Antti Kammiste klahvpillidel, kitarri mängis Jalmar Vabarna ja basskitarri Kostja Tsõbulevski, trummidel Kaspar Kalluste, naelapilli mängis Silver Sepp ja laulis Hendrik Sal-Saller. Ettekandele tuli lugu “Tahan oma raha tagasi”, mis on viimane laul, mida Sal-Saller veerand sajandit tagasi enne Soome minekut ja Smilersi loomist esitas.

“Tänavu oli Aastahiti tabeli tipus tõeliselt tihe rebimine – Smilers edestas Taukarit viimasel hetkel vaid käputäie häältega. See näitab ka seda, kui oluline on artisti enda aktiivsus oma fännidega suhtlemisel. Raadio 2 väga nauditav missioon on avastada, toetada ja vahendada uut Eesti muusikat ning Aastahitt on selleks suurepärane võimalus,” rääkis Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Head Uudised GoodNews