1. Avaleht
  2. Film
  3. Rahvusvaheline animafestival Animist Tallinn avatakse nelja uue Eesti animafilmiga
Rahvusvaheline animafestival Animist Tallinn avatakse nelja uue Eesti animafilmiga

Rahvusvaheline animafestival Animist Tallinn avatakse nelja uue Eesti animafilmiga

18. augustil algab Tallinnas esimest korda toimuv rahvusvaheline animafilmide festival Animist Tallinn. Festivali avatakse pidulikult kinos Sõprus, kus näitamisele tulevad neli verivärsket Eesti animafilmi.

Martinus Klemeti filmi “Näotuvastus” peategelaseks on Igor-503, kes on kahetsusväärsete eluviisidega kodanik, kelle peatamiseks pole isegi näotuvastustehnoloogia piisavalt tõhus vahend. Filmi tootja on Animartinus OÜ.

Francesco Rosso “Neli kivi” jutustab mungast, elab oma praegust ja olnud elu, põrkudes muudkui iha ja salgamise vahel. Tema elu kloostris ja hiljem linnas saadavad korduvad mustrid, kokkusattumused ja nende vältimatud tagajärjed. Ülevad helid ja sümbolite keel joonistavad välja munga tee, mida mööda ta koos oma kaaslastega astub ja vastuseid otsib. Filmi on tootnud Eesti Joonisfilm.

Morten Tšinakovi ja Lucija Mrzljak joonisfilmis “Toonekurg” tabab rõdul suitsu tehes äkitselt kodanik Toonekurge selgushetk ning ta mõistab, et ta polegi inimene, vaid lind. Samal ajal söövad Mees ja Naine lõunat. Kui kellast hüppab välja kägu, lahkub Mees kiirustades korterist. Naine ja kodanik Toonekurg kohtuvad. Filmi on tootnud Eest Joonisfilm.

Jonas Tauli nukufilm “Üks imeline mees” räägib ühest erilisest mehest, või vähemalt teda ümbritsev maailm määratleb teda omapärasena ja erilisena. Tal on fantastilisi oskusi, ebaloomulik andekus, tema suhtes võiks isegi kasutada sõna geenius, siiski, midagi temas on rahutu. Suured küsimused haaravad ta täielikult ja viivad kohta kus ta ei suuda enam muud teha, kui kõigest loobuda, et leida seda, mis temale ja muule loodusele tõesti väärtust pakub. Ja lõplikult ka rahu. Filmi on tootnud Nukufilm.

“Üks imeline mees” võitis augusti alguses Stop Motion Our Festi 4. rahvusvahelisel festivalil Argentiinas rahvusvaheliste filmide võistlusprogrammis peaauhinna.

Filmid linastuvad 18. augustil kinos Sõprus ja festivali publikut oodatakse uut animat vaatama 21. augustil kell 17 Kai Kunstikeskusesse.

Head Uudised GoodNews